Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za danas

Grmljavinsko nevrijeme i tuča diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na veći dio zemlje već se nadvila fronta koja donosi nešto lošije vrijeme od jučerašnjeg. Do kraja dana možemo očekivati grmljavinsko nevrijeme i tuču.

Tuča je već poharala neka područja, poput Stubičkih Toplica, otkuda nam je čitatelj poslao i fotografije. Zagreb je oko 17 sati zahvatilo grmljavinsko nevrijeme s pljuskom.

Pročitajte i ovo Ilustracija pet regija na udaru Upaljen meteoalarm: Stiže novo nevrijeme uz kišu i jak vjetar, budite na oprezu! Munje nad Zagrebom - 1 Uoči tuče VELIKA GALERIJA Munje i gromovi iznad Zagreba: Pogledajte spektakularne fotografije nevremena

Oluje su i tijekom dana zahvatile neke dijelove središnje Hrvatske. U Sisku i Požegi padala je tuča veličine lješnjaka i oštetila automobile i imovinu. Vjetar je u Vinkovcima tijekom noći čupao stabla s korijenjem. Od udara groma jedno je stablo puklo i palo na tri parkirana automobila.

Diljem Hrvatske do kraja dana se očekuju kiša ili pljuskovi s grmljavinom, a na nekim područjima moguće je i jako grmljavinsko nevrijeme. To je posljedica fronte koja će se tijekom današnjeg poslijepodneva premještati iznad naše zemlje.

Za područje cijele zemlje DHMZ je objavio upozorenje o potencijalno opasnim vremenskim prilikama. Ta opasnost izraženija je na području Slavonije i Dalmacije te Zagore.

>> Snažno nevrijeme s TUČOM pogodilo Split i okolicu!

Uz grmljavinsko nevrijeme na kopnu će puhati slab do umjeren jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene