Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef HNS-a Ivan Vrdoljak

'HDZ i Most već godina dana ne izlaze iz pregovora. HNS im postaje stabilna alternativa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Predsjedništva i Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke raspravljalo se o pripremama za lokalne izbore.

Na sjednici Središnjeg odbora dodijeljene su i nagrade Krešimir Džeba za 2016. godinu, koje se svake godine dodjeljuju uoči ili nakon rođendana stranke istaknutim članovima HNS-a.

Pročitajte i ovo Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Bit će nezavisni župan Matija Posavec napušta HNS: "Upozoravao sam da moramo ići drugim smjerom, no za to nije bilo sluha" Međimurski župan Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Sazvao presicu Matija Posavec napušta HNS? "Razmišljanja vodstva stranke apsolutno nisu u skladu s mojim razmišljanjima i traženjima"

Po završetku sjednice predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora stranke i međimurski župan Matija Posavec te zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar dali su izjave medijima. Rekli su kako na lolalne izbore izlaze sami te da će za gradonačelnicu Zagreba podržati Anku Mrak Taritaš. Na pitanje s kim sigurno neće surađivati na lokalnim izborima, Vrdoljak je dogovorio: 'S Glasnovićem'.

Pohvalio se da HNS postaje 'relevantno stabilna alternativa HDZ-a i Mosta u Saboru'.

'Oni su u pregovorima već godinu dana, a da nisu iz njih nikad izašli. Preporučio bih im metodu da počnu vjerovati jedni drugima i počnu preuzimati odgovornost. Lako je bit u kampanji, obećavati, pričati loše o svojim političkim konkurentima. Kada preuzmete odgovornost za državu, preuzmete odgovornost za građane Hrvatske, počnite raditi za njih. Nemojte misliti samo na sebe', rekao je Vrdoljak.

Komentirajući navode da postoje određeni kontakti između HDZ-a i HNS-a, Vrdoljak kaže da ne zna s kim Plenković razgovara unutar HNS-a. 'Ne znam, pitajte kolegu Plenkovića', kaže predsjednik HNS-a.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene