Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječili hakiranje

GOTOVI prvi e-upisi u srednje škole: 90 posto učenika upisalo prvi ili drugi izbor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi e-upisi u srednje škole uspjeli su iz prvog pokušaja, zadovoljno je ocijenio resorni ministar Željko Jovanović. Stručnjaci iz CarNeta uspješno spriječili svaki pokušaj hakiranja.

Projekt e-upisa u u srednje škole, koji je prvi put proveden u Hrvatskoj, uspješno je položio test i to bez popravnog, ponosno i zadovoljno je zaključio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimir Prelog Poplava odlikaša Počeli su upisi u srednje škole: ''Pokušavamo dovesti učenike koji su imali jednu, dvije četvorke'' Ilustracija Školska godina 2023./2024. Od ponedjeljka počinju prijave za upise u prvi razred srednje škole: Ovo su detalji koje morate znati

'Oko 90 posto učenika se upisalo u prvi ili drugi izbor, a najviše je upisanih u gimnazije, ekonomske, turističke i tehničke škole', izvjestio je Jovanović.

Stručnjaci iz CarNeta su rekli kako je bilo i pokušaja hakiranja, no 'svi su uspješno spriječeni'.

Ministar Jovanović je napomenuo i kako 'sportaši nisu nikome uzeli mjesto dodatnim bodovima', te  kako je 23.099 osmaša dobilo dodatne bodove za drugi strani jezik, a prema procjeni ministra jedine je poteškoće stvorila 'neodgovornost odraslih'. 1676 djece se izravno upisalo zbog teškoća u razvoju, a njih 2831 su dobili dodatne bodove zbog zdravstvenih teškoća, izvjestio je ministar Jovanović.

>>Odgođena objava konačne ljestvice poretka upisa u srednje škole

Konačne ljestvice poretka za prvi upisni rok zaključile su se u 12 sati. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene