Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pjevao na sudu

General Rojs osuđen na godinu dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rojs je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, koji se mijenja u rad rad za opće dobro.

Ljubo Ćesić Rojs je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora za slučaj "Hrvatski Dragovoljac" i otpis tri milijuna kuna duga, dok je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

Zatvorsku kaznu odradit će radom za opće dobro, odredio je sud, a Rojs je najavio kako će se žaliti na presudu.

'Ne mogu me osuditi koliko ja njima mogu oprostiti, moje srce samo zna praštati i ljubiti, prema tome ja stojički podnosim sve, a 17 godina nije lako hodati po sudovima i sve ostalo, ja sam izdržao, izdržat ću i dalje', rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

'Sud je presudu donio, mi ćemo se naravno žaliti, tim više, što imamo više pravnih i činjeničnih elemenata da gospodin Ljubo Česić nije počinio kazneno djelo za koje je osuđen', rekao je njegov odvjetnik Željko Olujić.

U očekivanju nepravomoćne presude zbog navodne zlouporabe kojima je Ministarstvo obrane prije 18 godina oštetio za više od pet milijuna kuna, bivši saborski zastupnik i pomoćnik ministra obrane, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, na sud je stigao dobro raspoložen.

Rojs je u zgradi suda i zapjevao, spominjući Gojka Šuška i Franju Tuđmana pa su ga pravosudni policajci morali stišavati. Pokazivao je i fotografije starih prijatelja te rekao kako ih se ne kani odreći.

Nakon petogodišnjega postupka Ćesić je u veljači 2009. pred zagrebačkim Županijskim sudom oslobođen tih optužbi, ali je Vrhovni sud, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, slučaj ponovno vratio na Županijski sud.

'Nisam kriv za nestanak 5 milijuna kuna iz MORH-a!'

Ćesića se tereti se da je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje nogometnom klubu "Hrvatski dragovoljac" otpisao tri milijuna kuna duga, te da je bez ovlasti zapovijedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene