Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezno

SNIJEGA JE SVE VIŠE Pazite kako vozite, ni magla nam ne ide na ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi oni koji željno očekuju prve pahulje snijega uskoro će doći na svoje.

DHMZ donosi dobre vijesti za sve ljubitelje zime, skijanja, bijelog ugođaja...

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

Kao što je prognoza DHMZ-a i predvidjela, od sredine dana počelo se bijeliti u Gorskome kotaru, a ubrzo nakon toga i u ostalim kopnenim područjima. U početku se posebice u Lici očekuje i kiša koja se može smrzavati na tlu.

Okolicu Zagreba zabijelilo je u raim poslijepodnevnim satima, kao u dijelove istočne Slavonije.

Slabi snijeg koji u Karlovcu i većem dijelu Karlovačke županije pada od ranih popodnevnih sati, uzrokovao je u subotu nekoliko prometnih nesreća, sve redom zbog skliskog kolnika, pa karlovačka policija poziva građane na oprez.

Iz policijskog Operativnog komunikacijskog centra navode kako, unatoč snijegu koji se 'hvata' na kolniku, vozači nastavljaju voziti kao da snijega i nema, što je i uzrokovalo niz lakih prometnih nesreća u gradskim četvrtima Banija i Grabrik u Karlovcu, te u drugim dijelovima županije.

Na Jadranu kiša najprije na sjevernom dijelu, potom i u Dalmaciji, češća i izraženija bit će prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 Celzijeva stupnja na kopnu te od 7 do 12 stupnjeva na obali i otocima, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod.

Upozorenje HAK-a

Slab snijeg pada u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski autoklub (HAK).

U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 3. siječnja od 12 do 23 sata.

Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Problemi i za ZET

Snijeg koji pada u Zagrebu zasad nije uzrokovao poteškoće u odvijanju gradskog tramvajskog prometa, ali su zbog čišćenja kolnika privremeno obustavljene neke gradske autobusne linije, a neke ZET-ove autobusne linije prometuju skraćeno, izvijestili su u subotu navečer iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET ).

Obustavljene su autobusne linije od Britanskog trga prema Pantovčaku, Zelengaju i Kaptolu te od Vrapčanske aleje do Jačkovine, od Črnomerca do Graberja i od Reljkovićeve do Jelenovca.

Skraćeno prometuju gradski autobusi na linijama od Savskog mosta do Horvata, od Črnomerca do Gornje Kustošije, od Mandaličine do starog okretišta Vrhovec, te od Črnomerca do Gornje Padine, do Starog okretišta, do Ulice Fraterščica te do Zelene magistrale, rekao je Hini glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Tramvajski promet redovit je na svim linijama.

S obzirom da se na gradskim cestama do kraja vikenda i nadalje očekuju snijeg, sve su službe u pripravnosti, poručio je Jurić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene