Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Paradoks: Netko od odvjetnika morat će braniti ubojicu Ivane Hodak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Hrvatske odvjetničke komore poručili su danas na komemoraciji brutalno ubijenoj Ivani Hodak da njena smrt treba biti povod za akciju kako se takav zločin u Hrvatskoj više nikada ne bi ponovio.

'Pozivam da na svaki način, pa i građanskom neposlušnošću ne dozvolimo da ova smrt prođe samo tako', kazao je predsjednik HOK-a Leo Andreis, opraštajući se od odvjetničke vježbenice pred punom dvoranom Odvjetničkog doma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretres sjenika nije zakonit? 'Sudsko vijeće će donijeti novu odluku o dokazu' Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon

Ubojstvo u centru grada, samo 50-ak metara od sjedišta policije, bivši predsjednik HOK-a Arno Vičić nazvao je propustom osoba koje se trebaju brinuti za sigurnost.

>> Pavasović posjetio roditelje Ivane Hodak

'Ako se policija probudi, odvjetnici će Ivani biti zahvalni jer je njena smrt omogućila da slobodno i dalje obavljaju svoj posao', poručio je Vičić. Osvrnuo se i na paradoks odvjetničke profesije ističući da će netko od odvjetnika, bez obzira na gnjev koji trenutno osjećaju, morati prihvatiti i obranu Ivaninog ubojice.

'Iako sam kršćanski odgojen od sveg srca želim da zločinci budu kažnjeni kako mislim da zaslužuju, i po Božjem i po ljudskom zakonu', zaključio je Vičić.

U ime odvjetničkih vježbenika od svoje se pokojne kolegice oprostila Danijela Simeunović, ističući kako je ubojstvo Ivane Hodak izazvalo i gnjev prema ubojici, ali i društvu u kojem se takvo što moglo dogoditi.

Uz Ivanine kolege i prijatelje te vidno potresene roditelje u Odvjetničkom domu okupili su se brojni odvjetnici i pravosudni dužnosnici.

Odvjetnička komora jučer je pozvala svoje članove da u vrijeme komemoracije od 12 do 13 sati prekinu s radom. 

'Ivana je bila nasmijana i vedra osoba'

'Poznavao sam je površno no znam da se radi o izuzetno kvalitetnoj osobi velikog radnog elana, uvijek nasmijanoj i vedroj, pred kojom je bila velika karijera', rekao je Leo Andreis.
'Ukoliko je ovo ubojstvo povezano s obavljanjem odvjetničkog poziva, tada je ono pucanj ne samo u pokojnu Ivanu nego pucanj u kompletno pravosuđe i naše društvo te u sve građane naše države, u demokraciju i osjećaj sigurnosti', dodao je Andreis.

Podsjećamo, 26-godišnja Ivana je u ponedjeljak brutalno ubijena u stubištu zgrade u zagrebačkoj Hatzovoj ulici.

Uz shrvane roditelje i odvjetnike na komemoraciju su došle prijateljice, rodbina te poznanici zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene