Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić na čelu

Hitna pomoć se naradila: Ludnica u Zagrebu, u Rijeci četiri intervencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem zemlje maturatni slave posljednji dan škole.

Maturanti diljem zemlje slave posljednji dan srednje škole, a na tradicionalnoj Norijadi slave i zagrebački maturanti koji su se već prije podneva počeli okupljati na glavnom gradskom trgu nakon čega su krenuli prema Bundeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

3 TJEDNA DO 'PAKLENOG' DANA

Na čelo kolone maturanata stao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na putu do Bundeka maturanti su prolazili i kraj takozvanih Bandićevih fontana koje su u tim trenucima čuvali zaštitari.

U tim fontanama se maturanti nisu mogli okupati, ali su ranije na Trgu bana Jelačića obavili tradicionalno kupanje u Manduševcu nakon čega su krenuli prema proslavi na Bundeku.

Maturanti krivi za požar na automobilu u Splitu?

Varaždinski maturanti zaplesali su točno u podne Quadrillu, dok su karlovački gimnazijalci zaplesali Salonsko kolo.

VIDEO - OVIME su maturanti prouzročili štetu od 100.000 kuna!

No, velik dio maturanata diljem zemlje ipak se odlučio za gađanje vodom i brašnom.

U Rijeci četiri intervencije Hitne pomoći

Maturanti su i danas na proslavi završetka srednje škole brašnom posipavali središte Rijeke, a posebice Korzo, no policija zasad nije zabilježila veće izgrede, a hitna pomoć intervenirala je u četiri slučaja.

Najteže je ozlijeđen stariji muškarac koji se poskliznuo na brašnu na kamenim pločama u Ulici Ante Starčevića. U padu je ozlijedio glavu i slomio kuk, doznaje se.

Maturanti su se posipavali brašnom, polijevali vodom iz vodenih pištolja, gađali se jajima te zdušno zviždali i pjevali.

Zabavu na Korzu i u Starčevićevoj ulici građani su izbjegavali prolazeći usporednim ulicama, a maturanti su za to vrijeme aktivirali na desetke signalnih baklji, petarde te "topovske udare".

Cilj većine bilo je područje Delte, oko Mrtvog kanala, gdje su uz piće nastavili zabavu, a čistačima su prepustili da središte grada vrate u prvotno stanje. Gradske fontane danas su bile bez vode i ograđene kako bi se izbjeglo skakanje u njih i moguće ozljede.

No, maturanti u Delnicama, kao i proteklih godina, brašno su darovali za humanitarne potrebe te su se prisjetili Tina Grgurića, koji je prošle godine poginuo na maturalnom putovanju. Tijelima su oblikovali njegovo ime ispred škole te pustili u zrak sedamdesetak raznobojnih balona.

U Zagrebu je već na Trgu bilo posla za djelatnike Hitne pomoći zbog maturanata koji su pretjerali s alkoholom.

Fotograf Pixsella zabilježio je i kratku tučnjavu u povorci koja se kretala prema Bundeku, no srećom brzo je prekinuta.

U zagrebački park Bundek učenicima je zabranjeno unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu, kao i ostala neprimjerena sredstva. Moći će kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama. Radi njihove sigurnosti dežurat će zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene