Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena birališta

Građani biraju sisačko-moslavačkog župana, načelnike Čeminca i Koprivničkog Ivanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom krugu prijevremenih izbora za župana Sisačko-moslavačke županije birači danas odlučuju, a općinske načelnike biraju stanovnici općina Čeminac i Koprivnički Ivanec.

Novog župana stanovnici Sisačko-moslavačke županije biraju u drugom krugu jer u prvom, održanom 12. listopada niti jedan od šest kandidata nije osvojio više od polovice glasova izašlih birača.

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Slika nije dostupna Ustavni sud: ' Lovrić Merzel je imala pravo osnivati savjete'

Uz župana, biraju se i dva njegova zamjenika. Pravo izlaska na 341 biralište ima nešto više od 150 tisuća birača.

Sisačko-moslavačka županija nema čelnika od kraja kolovoza kad je ostavku dala dotadašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel protiv koje Uskok vodi istragu zbog sumnje u milijunsku korupciju i koja je u pritvoru provela pet mjeseci.

MIP spriječio kazneni postupak protiv Marine Lovrić Merzel!

Također u drugom krugu izbora, novog načelnika će dobiti baranjska općina Čeminac. Prijevremene izbore za načelnika te općine Vlada je raspisala u rujnu nakon što je umro dotadašnji načelnik, HDSSB-ovac Damir Rešetar.

Na birališta danas, prvi put, izlaze i mještani Koprivničkog Ivanca, gdje su prijevremeni izbori raspisani u rujnu jer je umro bivši načelnik Božidar Vrabelj, iz redova HSS-a.

Birališta su otvorena u sedam, a zatvaraju se u 19 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene