Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula povorka i prvi problemi

NORIJADA U ZAGREBU Evo koje prometnice izbjegavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
14. Dan zagrebačkih maturanata počeo je tradicionalnom povorkom koju je poveo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zagrebačke maturante na terenu u stopu prate reporteri Dnevnika Nove TV, Martina Bolšec Oblak i Ivan Dorijan Molnar koji javljaju kako su prije nekoliko minuta maturanti krenuli u povrci prema jezeru Bundek gdje će biti upriličen zabavni program.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Josip Matanić - 2 Mladost kontra korone Maturanti u velikom broju slavili na Bundeku, jedan od njih priznao: "Ovo je bilo neizbježno"

Nekoliko tisuća maturanata zagrebački je glavni Trg posipalo brašnom, neki su se okupali u Manduševcu, a kako javljaju naši reporteri, alkohola, koji im je inače zabranjen, ne nedostaje.

Kako se provode maturanti, što ih sve danas čeka, kao i njihove doživljaje gledajte u informativnim emisijama Nove TV. Zagrebački gradonačelnik koji predvodi povorku kazao je kako neće stvarati probleme zbog alkohola jer je 'danas najvažnije da se oni zabavljaju'.

Kako doznaujemo, hitna pomoć već je imala nekoliko manjih intervencija, a posla je imala i policija nakon što je jedna skupina maturanata zapalila baklju.

Grad Zagreb i ove godine, 14. put zaredom organizira Dan zagrebačkih maturanata, proslavu u povodu završetka srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda zagrebačkih srednjih škola. Povorku s maturantima tradicionalno je poveo gradonačelnik Milan Bandić u 12 sati od Trga bana Josipa Jelačića prema jezeru Bundek.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 5.000 maturanata, a još otprilike 3.000 pridružit će se slavlju u parku Bundek, gdje maturante očekuje bogat glazbeno-scenski program po izboru predstavnika gradskog Vijeća učenika koji će trajati do 22 sata.

U Park Bundek učenicima nije dozvoljeno unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu kao ni ostala neprimjerena sredstva. U ugostiteljskim objektima bit će moguće kupiti sendviče, te vodu, sokove i pivo (u plastičnoj ambalaži).

Tijekom trajanja manifestacije “Dan zagrebačkih maturanata“ dežurat će zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, Zagrebački električni tramvaj, osigurat će dodatne linije javnog gradskog prijevoza, radi lakšeg i bržeg povratka “maturanata“ svojim domovima.

Dan zagrebačkih maturanata uz izmjene u prometu

Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom, napominju iz ZET-a

Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor.

Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.

Oko 12:35 sat
i, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Kao i prethodnih godina, navedenom trasom osigurana je pratnja prometne policije i zdravstvene ekipe te glazbena podloga s tzv. ”pokretne pozornice”.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene