Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komemoracija na Mirogoju

NE SMIJU PASTI U ZABORAV Dan sjećanja na žrtve holokausta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta (Jom Hašoa) Židovska općina Zagreb održat će središnju komemorativnu svečanost na zagrebačkom groblju Mirogoj, kod skulpture "Mojsije", na Židovskom groblju.

Svečanosti će nazočiti i ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić. Židovska vjerska zajednica Bet Israel Dan sjećanja i junaštva Jom Hašoa ve-la-gvura obilježit će na židovskom groblju u Krapini.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Slika nije dostupna POLOŽENI VIJENCI Na Mirogoju odana počast žrtvama bleiburške tragedije i Križnog puta

"Kada se gleda na iskustva poučavanja o holokaustu u zemaljama razvijene demokracije u središnjoj Europi, ali i u Njemačkoj i Austriji, očito je kako mi u Hrvatskoj iz tih primjera nismo 'izvukli' u dovoljnoj mjeri pouku", rekao je ministar obrazovanja Predrag Šustar još sredinom travnja i dodao kako o tomu treba raspravljati jer je i to dio procesa suočavanja s prošlošću.

Podsjetimo isto tako da je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović krajem siječnja nazočila svečanosti obilježavanja 71. godišnjice oslobođenja Auschwitza.

Vodeći njemački političari su povodom 70. obljetnice obilježavanja oslobođenja Auschwitza 2015. upozorili na opasnost padanja holokausta u zaborav, pozivajući se pritom na studiju zaklade Bertlesmann po kojoj je 81 posto Nijemaca izrazilo želju da se povijest progona Židova prepusti prošlosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene