451790
451790
451790
451790
451790

Dan sjećanja na civile srpske nacionalnosti ubijene u akciji 'Oluja' obilježen u Varivodama i Gošiću

  • , 28.09.2016., 17:17
  • Autor:
  • komentara

U Varivodama i Gošiću kraj Knina obilježen je Dan sjećanja na civile srpske nacionalnosti, ubijene nakon akcije Oluja krajem kolovoza i rujna 1995. Riječ je o 16 osoba starije životne dobi.

 
 
 
 
Dan sjećanja u Varivodama i Gošiću (Video: Vijesti u 17h)
Dan sjećanja u Varivodama i Gošiću (Video: Vijesti u 17h)

Komemoraciju u Varivodama i Gošiću je, uz općinu Kistanje, organiziralo Srpsko narodno vijeće, iz kojeg su izrazili nezadovoljstvo zbog nekažnjavanja odgovornih za počinjene zločine. Nisu zadovoljni ni suradnjom Hrvatske i Srbije oko rješavanja ratnih pitanja.

"Ne žele da riješe pitanje pravde za žrtve. Zločinci su uglavnom još uvijek na slobodi i još gore, ponegdje se zločinci i slave", ističe Dragan Pjevač iz Koordinacije srpskih porodica poginulih.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se