Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u obitelji

Dan nakon optužbi: Sumrak nedostupna, Kosor izbjegava odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đurđica Sumrak nedostupna je nakon jučerašnjih izjava o navodnom nasilništvu predsjednika SDP-a.

Premijerka Jadranka Kosor nije odgovorila na pitanje je li ocjena Sumrakove i službeni stav HDZ-a. SDP nema drugih komentara, osim da je jučerašnji dan potpuni 'sumrak HDZ-a'. Aktivistice su zgrožene predizbornim cirkusom na dan obilježavanja borbe protiv nasilja nad ženama i pozivaju da političari, ako već znaju da je netko nasilnik, to prijave policiji. Tko to ne učini, postaje suučesnik.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'To nije pitanje za mene, jučer je bio dan borbe protiv nasilja nad ženama i ja sam vrlo jasno rekla da nitko tko je obiteljski nasilnik ne bi trebao biti ništa uvaženo i ništa značajno u Hrvatskoj', izjavila je Kosor. 'Ako imate saznanja da je netko zlostavljač imate obavezu pomoći žrtvi i prokazati počinitelja kroz policijsku prijavu. Zašto to ne radite ako imate saznanja. Deplasiran pokušaj mogu samo reći', rekla je Neva Tolle, koordinatorica autonomne ženske kuće.

'Ukoliko je bilo nepravilnosti u postupanju bilo kojeg predsjednika stranke onda bi se tim trebale baviti službe koje su za to nadležne, a stranke bi se trebale sučeljavati na svojim programima, a ne na nekim osobnim razračunjavanjima', rekla je Marijana Petir. Olako nabacivanje teškim optužbama bez ikakvih dokaza dok se predizborna kampanja zahuktava ne bi trebala proći nekažnjeno. Ni kod institucija, a osobito ne kod birača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene