Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šaljite nam fotografije na moj.report!

Dan je grada Zagreba: Koji je vaš najdraži dio grada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, želimo vam sretan Dan grada Zagreba! Evo što se danas sve sprema u metropoli!

Fotografije dijelova grada gdje najviše uživate ili koji su vam najljepši pošaljite nam na moj.report@novatv.hr s naznakom 'Moj Zagreb'! Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, u petak, 31.5. Turistička zajednica grada Zagreba poklanja svojim sugrađanima i posjetiteljima besplatne razgleda grada i to prema sljedećem rasporedu: u 10.00, 12.00, 18.00 i 21.00 sat. Prijave za razglede grada nisu potrebne, a mjesto polaska je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića.

Pročitajte i ovo Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om Slika nije dostupna Provjerite Zagreb je danas slavio svoj dan, znate li što o njemu misle Zagrepčani?

Tijekom razgleda, posjetitelji će na Gornjem gradu susretati likove iz „Zagrebačkog vremeplova“ te Gornjogradske ulične svirače. Svaki razgled traje 2 sata i završava na Strossmayerovom šetalištu. U 12.00 sati, na Markovom trgu održat će se i svečana Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije sa uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada, a u 17.00 sati promenadni koncert limene glazbe ZET-a u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Grad Zagreb će, kao i prošle godine, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, građanima i posjetiteljima našeg grada darovati kružne vožnje turističkim autobusom ZET-a. Autobusna tura će obuhvatiti najvažnije turističke, povijesne i kulturne znamenitosti Gornjeg i Donjeg grada. Građani će moći izabrati jedan od 5 ponuđenih termina: 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 i 18.00 sati, s polascima iz Bakačeve ulice. Besplatne karte za kružne vožnje turističkim „cabrio“ autobusom moći će se preuzeti u TIC-u na Trgu bana Josipa Jelačića. Broj karata je ograničen kapacitetom turističkog autobusa i to po 33 za svaki od termina.

U povodu Dana Grada Zagreba i blagdana njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata u Staroj gradskoj vijećnici održat će se svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba. Na svečanosti će gradonačelnik Milan Bandić uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama.

I svakako treba spomenuti najsvečaniji dio proslave, a to je procesija u čast Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba.

Procesija će uslijediti nakon misnog slavlja koje će se održati u zagrebačkoj prvostolnici u 19.00 sati te će završiti molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene