Obavijesti Video Pretražite Navigacija
demografska revitalizacija

Strmota šokirao ministricu iznenadnom ostavkom: "Ovo je veliki folklor, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom"

Marin Strmota i Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr)
Marin Strmota i Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marin Strmota i Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Marin Strmota podnio je ostavku na mjesto državnog tajnika za demografiju nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju. Iz Banskih dvora neslužbeno kažu kako je to osobni potez državnog tajnika.

Marin Strmota, dosadašnji državni tajnik za demografiju, iznenada je podnio ostavku nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije" Slika nije dostupna Ministrica Nada Murganić: ''Vlada ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske''

"Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na svoje mjesto državnog tajnika. Jer država izumire. Imamo najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je Strmota, koji je time iznenadio i ministricu Nadu Murganić uz koju je davao izjavu.

Nakon ove izjave Strmota je napustio prostoriju u Vladi u kojoj se održavala konferencija za novinare.

Murganić je prethodno najavila tri mjere koje su najavljene još prije nekoliko mjeseci, a koje je predstavila kao nove. 

Riječ je o izmjenama Zakona o dječjem doplatku koje je najavila za svibanj, a stupile bi na snagu 1. srpnja. Kao drugu "novost" ministrica Murganić je predstavila sufinanciranje dječjih vrtića, za što će se natječajna dokumentacija objaviti u srijedu na stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Treća "novost" je uvođenje dvosmjenskog rada u vrtiće, za što će natječaj biti objavljen 8. ožujka i za što bi se početno izdvojilo 300 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda

"Mislim da su to tri vrlo značajna projekta koja su u potpunosti pripremljena, koja možemo javnosti predočiti", rekla je Murganić, nakon čega je Strmota objavio da podnosi ostavku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene