Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši potpredsjednik Vlade

Damir Polančec iz zatvora izlazi 40 dana ranije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik Vlade i visoki dužnosnik HDZ-a Damir Polančec sutra bi trebao izaći iz kaznionice u Turopolju, gdje je, služeći 10-mjesečnu zatvorsku kaznu, dane kratio tjerajući ptice s uzgajališta riblje mlađi.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec sutra će izaći iz zatvora u Turopolju gdje je služio desetomjesečnu zatvorsku kaznu jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog proračuna platio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju.

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Plava potvrda Iz Ministarstva pojasnili što učiniti ako ste na biralište došli s nevažećom osobnom iskaznicom Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!"

Njegov odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je da Polančec na prijevremeni otpust izlazi odlukom zatvorskog upravitelja koji mu je kaznu smanjio za 40 dana.

"Služba za pomilovanje Ministarstva pravosuđa zauzela je stav da neće odlučivati o prijevremenom puštanju na slobodu osuđenih na kazne manje od godine dana, već da su njihovi slučajevi u nadležnosti upravitelja zatvora ili kaznionica", izjavio je Nobilo Hini.

>> Polančecu odbijena molba za prijevremeni izlazak iz zatvora

Kazao je i da će Polančec nakon što sutra ode iz Turopolja biti rehabilitiran, ali da zbog prijevremenog otpusta ipak neće moći davati izjave medijima. "Od cijelog niza slučajeva u kojima ga se teretilo, ostalo je jedino suđenju za Podravku u kojemu se nadam da će biti oslobođen", rekao je Nobilo.

Polančecov odvjetnik ranije je tvrdio da je njegov branjenik kao nekadašnji visoki državni dužnosnik i osoba pod "povećalom javnosti" tijekom izdržavanja kazne u zagrebačkom Remetincu, gdje je došao 15. listopada prošle godine, a potom i u Turopolju imao znatno stroži tretman od ostalih osuđenika na male kazne.

Zbog toga mu je navodno bio odbijen i zahtjev da tijekom izdržavanja kazne radi na slobodi, a od svih pogodnosti koristio je jedino mogućnost rada u krugu kaznionice pa je dane kratio tjerajući ptice s uzgajališta riblje mlađi.

Zagrebački Županijski sud je u listopadu 2010. Polančeca nepravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora, proglasivši ga krivim zbog isplate pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju, no Vrhovni mu je sud smanjio kaznu za pet mjeseci. Kao olakotnu okolnost sud je uzeo motiv zbog kojega je prekršio zakon, a to je pokušaj rješavanja statusa radnika vukovarskog "Borova" srpske nacionalnosti.

Osim u tom slučaju, Polančec je pravomoćno osuđen u slučaju "reflektori" u kojemu je, nakon nagodbe s USKOK-om, dobio jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu s četverogodišnjim rokom kušnje.

Protiv bivšeg potpredsjednika Vlade još se vodi postupak i u slučaju "Spice", gdje je s bivšim čelnicima Podravke i njihovim poslovnim partnerima optužen da je tu tvrtku oštetio za više od 400 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene