Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Damir Kajin - nositelj liste u 8. izbornoj jedinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste IDS-a za osmu izbornu jedinicu bit će saborski zastupnik i potpredsjednik stranke Damir Kajin, a 20. listopada IDS će u Puli imati prvi mini sabor na kojemu će predstaviti osnove svoga programa, odlučilo je Predsjedništvo stranke o čemu je danas novinare u Puli izvijestio predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

"Vjerujem da će u Hrvatskoj doći do promjene vlasti, a IDS je spreman i namjerava poduprijeti vladu lijevoga centra. No, kako mi, za razliku od ostalih stranaka, nemamo nikakvih posebnih zahtjeva za ministarskim foteljama, tražimo samo ostvarenje našeg izbornog programa", poručio je Jakovčić. 

Pročitajte i ovo Demokršćani Potvrdili odluku DIP-a Ustavni sud potvrdio: Demokršćani ne mogu na izbore Slika nije dostupna Ne slaže se s kajinom 'Pretjerano je tvrditi da Vlada vodi zločinačku politiku'

Dodao je međutim, kako IDS neće bezuvjetno poduprijeti vladu lijevoga centra, već će tražiti jasne programe za Istarsku i Primorsko-goransku županiju i upravo će to biti, kako je rekao, "IDS-ov uvjet potpore budućoj vladi lijevoga centra".

Po njegovim riječima, IDS više neće tolerirati činjenicu da Istra "daje puno, gotovo sve, a dobiva mrvice".

"Od nastanka Hrvatske do danas bilo je tako, no već od 26. studenoga to će se početi radikalno mijenjati", poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Ustvrdivši kako će temelj IDS-ova programa biti regionalizam,
visoka autonomija za Istru i decentralizacija, potpredsjednik stranke Valter Drandić naglasio je da će IDS predložiti svoj koncept po kojemu će 40 posto svih poreznih prihoda ići jedinicama lokalne i regionalne samouprave što će omogućiti 50 posto veći bruto domaći proizvod u iduće četiri godine.

Komentirajući jučerašnju izjavu predsjednika istarskog HDZ-a Line Červara kako je "Sanaderova vlada do sada Istri dala više nego sve dosadašnje vlade zajedno", Jakovčić je kazao kako su sve dosadašnje vlade Istri davale mrvice.

"Jedino što se ovoj vladi može pripisati jest to da je na
inicijativu IDS-a osnovano sveučilište u Puli, što je poduprla
Sanaderova vlada", rekao je Jakovčić dodavši da sve političke stranke u Istri "kopiraju IDS-ove programe" poput izgradnje nove bolnice u Puli i osnivanja sveučilišta.

"Jedino gradnja željezničkog tunela kroz Učku, što je najavio
predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, nije naša autentična ideja. Mi taj projekt podupiremo i poželjan je, no smatram da nije prioritet poput cestovne infrastrukture i pomorskog povezivanja", istaknuo je Jakovčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene