Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno je sigurno

Posrnulu tvrtku preuzeo novi vlasnik: Proizvodnja najpoznatijeg pića seli u Hercegovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo mi se grlo steglo i suze su mi došle u oči jer može sve radit, a ne radi, rekao je bivši radnik Dalmacijavina.

Posrnulu dalmatinsku tvrtku Dalmacijavino u petak je preuzeo novi vlasnik Marinko Zadro. Planira modernizirati proizvodnju i vratiti dio radnika na posao. No, koliko će mu radnika trebati još ne zna. Ipak, u jedno je siguran - proizvodnju najpoznatijeg pića iz asortimana potpuno seli u Hercegovinu.

Pročitajte i ovo PR PIPI Iskusni menadžer Zoran Kosanović pridružuje se Pipi timu Prostor u kojem se nalazilo Dalmacijavino - 2 Stotine radnika bez posla Slika propasti i rasprodaje hrvatske industrije: Radnici 10 godina čekaju plaće, Lučka uprava u napuštenoj zgradi planira - hotel

Goran je do prije pet mjeseci radio u Dalmacijavinu. Sad je na burzi. Ima 31 godinu staža. Kad je danas došao u svoju tvrtku...

'Samo mi se grlo steglo i suze su mi došle u oči jer može sve radit, a ne radi. Nadam se da ćemo počet radit ništa drugo', kaže Goran Bosančić.

Stečajni upravitelj predao je tvrtku novom vlasniku. Počeo je proces preuzimanja.

'Nakon preuzimanja ćemo imat sve na papiru što smo preuzeli. Tad ćemo znat sve i onda lagano krećemo u proizvodnju', objasnio je Luka Diel-Zadro, direktor Oštrca.

'Pipi ide u Hercegovinu jer nas to pet puta jeftinije košta i pet puta veći kapacitet, a kad se stvore uvjeti kad se odseli ova linija za punjenje vina u Drnišu onda vraćamo Pipi tu', rekao je Marinko Zadro, vlasnik Dalmacijavina.

Vino i žestoka pića punit će kažu na Stinicama još godinu do dvije. No, dugoročno, proizvodnju planiraju prebaciti u Drniš. A koliko mjesta pod novim vodstvom ima za nekadašnje radnike?

'Da mogu vratio bih ih sve, ali nije realno, realno je kako tržište dirigira, a tržište dirigira da smo što ekonomičniji', objašnjava Luka Diel-Zadro.

'A ne znam ja, ne mogu vam to reći, jeste vi mene razumjeli kad govorim ljudi koji proizvode deset milijuna litara vina da imaju 15 ljudi', kaže Marinko Zadro.

Spremni su na dodatna ulaganja.

'Vjerojatno će on na kraju ovaj prostor kroz izvjesno vrijeme, možda to bude i puno više nego dvije godine, prodati nekome ulagaču, a proizvodnja će ipak ostati u Splitu', kaže Lukica Bucat, sindikalni povjerenik u Dalmacijavinu.

Marinko Zadro kupio je Dalmacijavino prije nešto više od 13 mjeseci na javnoj dražbi. Cijena oko 70 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene