184988
184988
184988
184988
184988

Dalmacija dobila prvi park dinosaura

  • , 13.07.2011., 20:51
  • Autor:
  • komentara

Dalmacija je dobila prvi park dinosaura. Nakon uspjeha takvog projekta u Istri, novi je park otvoren u Omišu.

 
 
 
 

Glasaju se kao pravi, miču očima, mašu repom - pun dinosaura Omiš je danas kao Jurski park. 'Izgledaju kao pravi, ali kad ih pipneš vidi se da je to materijal od gume, tako da..po osjetilima nisu pravi, ali izgledaju kao pravi, kaže Martin Rogošić.
No, klince nije lako prevariti jer su već veliki poznavatelji. Ako i ne znate ovoliko o dinosaurima, u Dinoparku se brzo nauči.
Primjerice Parasaurolopusa zovu i kljunati, a živio je u doba kasne krede. Iako možda zvuči opasno, on je u biti biljojed sa malo zubi.

'Imamo više od 20 dinosaura, realnih veličina, imamo nekoliko skroz velikih, srednjih i malih, znači oni se pomiču daju zvukove od sebe i miču oči', kaže voditelj DinoParka Mladen Tomašević. Za sve to trebalo je uložiti oko milijun i pol eura. Njemački investitori tražili su lokaciju u Dalmaciji i zaključili da je Omiš pravo mjesto. Ulaznice su 80 kuna za djecu i stotinu za odrasle. No investitori vjeruju u uspjeh, jer tvrde, tematskih parkova bilo kakve vrste u Hrvatskoj još uvijek nedostaje.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se