Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dino Park u Omišu

Dalmacija dobila prvi park dinosaura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalmacija je dobila prvi park dinosaura. Nakon uspjeha takvog projekta u Istri, novi je park otvoren u Omišu.

Glasaju se kao pravi, miču očima, mašu repom - pun dinosaura Omiš je danas kao Jurski park. 'Izgledaju kao pravi, ali kad ih pipneš vidi se da je to materijal od gume, tako da..po osjetilima nisu pravi, ali izgledaju kao pravi, kaže Martin Rogošić.
No, klince nije lako prevariti jer su već veliki poznavatelji. Ako i ne znate ovoliko o dinosaurima, u Dinoparku se brzo nauči.
Primjerice Parasaurolopusa zovu i kljunati, a živio je u doba kasne krede. Iako možda zvuči opasno, on je u biti biljojed sa malo zubi.

Pročitajte i ovo Omiš bez pedijatara - 5 Nedostaje kadra Tko će liječiti omiške mališane? Pedijatrijska ambulanta do daljnjeg je zatvorena, roditelji bijesni Prosvjed mještana Tugara - 1 Godinama su upozoravali Mještani Tugara prosvjeduju i traže obnovu ceste: "Strahujemo za djecu, nemaju niti autobusnu stanicu"

'Imamo više od 20 dinosaura, realnih veličina, imamo nekoliko skroz velikih, srednjih i malih, znači oni se pomiču daju zvukove od sebe i miču oči', kaže voditelj DinoParka Mladen Tomašević. Za sve to trebalo je uložiti oko milijun i pol eura. Njemački investitori tražili su lokaciju u Dalmaciji i zaključili da je Omiš pravo mjesto. Ulaznice su 80 kuna za djecu i stotinu za odrasle. No investitori vjeruju u uspjeh, jer tvrde, tematskih parkova bilo kakve vrste u Hrvatskoj još uvijek nedostaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene