Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sreća u Dalju

Ovca na svijet donijela petorke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovca iz Dalja je na svijet donijela petorke i izazvala pravo veselje svojih vlasnika.

Duško Tišma iz Dalja posljednjih pet godina bavi se uzgojem i prodajom ovaca. No do sada još nije doživio da mu ovca ojanji petorke. Zato i ne čudi njegova reakcija.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji

'Bio sam super sretan, počeo sam vrištati od sreće. Mama je došla i pitala što se dogodilo? Rekao sam joj da imamo petorke', ispričao je Duško.

Problema nije bilo, jer je riječ o kvalitetnim ruskim ovcama Romanovski. 'Najplodnija ovca, najotpornija, nemaju bolest papaka, nemaju upalu vimena, ne može doći do zalojenja, sve ide kroz meso. Što se tiče kvalitete mesa, vrhunske je kvalitete', kaže Duško.

Mještani u šoku: Ovca propala u rupu i nestala!

Nije lako s pet mladih. Zato ovci pomaže Duško. 'Moram pomoći. To je kao i kad bi žena imala puno djece. Ne može sve sama', rekao je Duško. A njemu pomažu njegove kćeri Maša i Magdalena.

Svako janje ima svoje ime - Crnko, Damir, Ljubičica, Marija, Ivan. Osim imena, Magdalena im je smislila i pjesmicu. Jedno je jasno, ovi janjići nisu na prodaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene