Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U predstečajnoj nagodbi

Dalić: "O strateškom partneru Badela odlučit će vjerovnici"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica gospodarstva i ministar državne imovine poručili su kako će o strateškom partneru Badela odlučiti vjerovnici.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar državne imovine Goran Marić poručili su da o strateškom partneru Badela 1862 odlučuju vjerovnici u predstečajnoj nagodbi glasovanjem o planu restrukturiranja i svim mjerama koji taj plan uključuje.

Pročitajte i ovo Martina Dalić Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić za Dnevnik Nove TV o rastu cijena: "Iza ovog vala inflacije kriju se dva iznimna događaja" Slika nije dostupna 'O ukusima se ne raspravlja' HDZ-ovcima nije jasno...

"Proteklih dana imali smo mnogo upita vezanih uz Badel. Odlučivanje i postupanje Ministarstva gospodarstva je ograničeno Zakonom o predstečajnoj nagodbi. Društvo Badel u predstečajnoj je nagodbi od 2013. i ona je ponovno pokrenuta 4. studenog ove godine. Badel je prema Zakonu dužan izraditi plan restrukturiranja i mjeru izbora strateškog partnera. Konačnu odluku o prihvaćanju tih mjera donose vjerovnici. Pozivom za izbor strateškog partnera utvrđeno je da izbor obavlja Badel.

Uvjete poziva odobrilo je Ministarstvo gospodarstva koje neće sudjelovati u izboru tog partnera. Uprava Badela upoznala je Ministarstvo da su zaprimili ponude te da je konzultantska kuća najboljom ponudom ocijenila onu Meteor grupe. S njom će Badel pripremiti plan restrukturiranja i ponuditi ga vjerovnicima na odlučivanje. Ministarstvo je dalo upute Badelu da poduzme sve kako bi izradili uspješan plan koji će omogućiti završetak predstečajne nagodbe, zadržavanje proizvodnje i zaposlenost. Badelu smo dali uputu kako se u slučaju da plan restrukturiranja zahtijeva denominaciju državnih udjela, moraju obratiti Ministarstvu državne imovine i CERP-u koji zastupa državni portfelj u slučaju predstečajne nagodbe.

Očekujem da će Badel poduzeti sve kako bi se predstečajna nagodba uspješno završila. Vjerovnici su ti koji donose konačnu odluku", kazala je Dalić.

Ministar državne imovine Goran Marić kazao je kako je društvo Badel godinama traumatizirano.

"To je ostavilo velike posljedice na proizvodnju i zaposlenost. Danas je Badel pristupio ozbiljnom rješavanju problema o čemu je obaviješteno Ministarstvo državne imovine koje preko CERP-a sudjeluje u predstečajnoj nagodbi. Našim potezima osigurat ćemo nastavak predstečajne te neće biti prepreka u restrukturiranju. Prema analizama koje sam dobio Meteor grupa je dala najbolju ponudu, ali mi se u izbor partnera ne miješamo", kazao je Marić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene