457277
457277
457277
457277
457277

Dalić: "O strateškom partneru Badela odlučit će vjerovnici"

  • , 16.11.2016., 11:30
  • Autor:
  • komentara

Ministrica gospodarstva i ministar državne imovine poručili su kako će o strateškom partneru Badela odlučiti vjerovnici.

 
 
 
 
Badel izabrao Meteor grupu (Video: Dnevnik Nove TV)
Badel izabrao Meteor grupu (Video: Dnevnik Nove TV)

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar državne imovine Goran Marić poručili su da o strateškom partneru Badela 1862 odlučuju vjerovnici u predstečajnoj nagodbi glasovanjem o planu restrukturiranja i svim mjerama koji taj plan uključuje.

"Proteklih dana imali smo mnogo upita vezanih uz Badel. Odlučivanje i postupanje Ministarstva gospodarstva je ograničeno Zakonom o predstečajnoj nagodbi. Društvo Badel u predstečajnoj je nagodbi od 2013. i ona je ponovno pokrenuta 4. studenog ove godine. Badel je prema Zakonu dužan izraditi plan restrukturiranja i mjeru izbora strateškog partnera. Konačnu odluku o prihvaćanju tih mjera donose vjerovnici. Pozivom za izbor strateškog partnera utvrđeno je da izbor obavlja Badel.

Uvjete poziva odobrilo je Ministarstvo gospodarstva koje neće sudjelovati u izboru tog partnera. Uprava Badela upoznala je Ministarstvo da su zaprimili ponude te da je konzultantska kuća najboljom ponudom ocijenila onu Meteor grupe. S njom će Badel pripremiti plan restrukturiranja i ponuditi ga vjerovnicima na odlučivanje. Ministarstvo je dalo upute Badelu da poduzme sve kako bi izradili uspješan plan koji će omogućiti završetak predstečajne nagodbe, zadržavanje proizvodnje i zaposlenost. Badelu smo dali uputu kako se u slučaju da plan restrukturiranja zahtijeva denominaciju državnih udjela, moraju obratiti Ministarstvu državne imovine i CERP-u koji zastupa državni portfelj u slučaju predstečajne nagodbe.

Očekujem da će Badel poduzeti sve kako bi se predstečajna nagodba uspješno završila. Vjerovnici su ti koji donose konačnu odluku", kazala je Dalić.

Ministar državne imovine Goran Marić kazao je kako je društvo Badel godinama traumatizirano.

"To je ostavilo velike posljedice na proizvodnju i zaposlenost. Danas je Badel pristupio ozbiljnom rješavanju problema o čemu je obaviješteno Ministarstvo državne imovine koje preko CERP-a sudjeluje u predstečajnoj nagodbi. Našim potezima osigurat ćemo nastavak predstečajne te neće biti prepreka u restrukturiranju. Prema analizama koje sam dobio Meteor grupa je dala najbolju ponudu, ali mi se u izbor partnera ne miješamo", kazao je Marić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se