Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio proces prijave tražbina

Dalić o lex Agrokoru i zahtjevu oporbe za ostavkom: "Sačuvano je 35.000 radnih mjesta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završen je proces prijave tražbina u Agrokoru. Ukupno je urudžbirano 8.148 pošiljki u oba dijela procesa prijave tražbina, a trenutno je digitalizirano 11.659 prijava tražbina.

Ovim je procesom Agrokor dobio bazu podataka o prijavljenim tražbinama za daljnje proce-suiranje i njihovo utvrđivanje. Zakonski rok za obradu i usklađivanje podataka je 60 dana, nakon čega slijedi objava utvrđenih iznosa tražbina na ploči Trgovačkog suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznio detalje sastanka Todorić u najnovijoj objavi na blogu optužio ministricu Dalić za otimanje Agrokora: ''Taj film nećete gledati'' Slika nije dostupna Reagirao na blog Ivice Todorića Plenković o Todoriću: "Ja sam optuživan da štitim tog čovjeka. Sada ispada da to nije točno"

„Ukupno je urudžbirano 8.148 pošiljki u oba dijela procesa prijave tražbina. U ovom trenutku je digitalizirano 11.659 prijava tražbina, što čini otprilike 99% zaprimljenih prijava. Slijedom toga očekujemo da bi ukupna brojka tražbina mogla biti veća za otprilike stotinjak dodatnih tražbina. I u drugom dijelu procesa prijave sudjelovao je veliki broj vjerovnika koji su svoje tražbine prijavljivali sukladno zadanim procedurama i obrascima,“ rekla je Marta Bogdanić, izvršna direktorica u Agrokoru.

Ovih dana očekuje se završetak prve faze cjelokupnog postupka izvanredne uprave Agrokora, poručila je ministrica gospodarstva Martina Dalić. Dodala je kako je zakon o izvanrednoj upravi stabilizirao poslovanje Agrokora te osigurao sposobnost sustava da funkcionira normalno tijekom sezone te da je na taj način stvorio temelje za uspješnu nagodbu koja će, kako je rekla, omogućiti nastavak poslovanja poduzeća i grupacija unutar Agrokora.

Osvrnula se na zahtjev SDP-a za njezinom ostavkom jer je govorila da neće biti gubitaka radnih mjesta u Agrokoru.

"Tijekom proteklih mjeseci sam, za razliku od predsjednika SDP-a i njemu sličnih, utrošila svu svoju energiju i znanje pridonoseći stvaranju zakona o izvanrednoj upravi, koji je stvorio institucionalni okvir u kojem je očuvano više od 35 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj i više od 50 tisuća u regji", kazala je Dalić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene