Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao da se stavi točka na 'i'

Dačić pozvao na prestanak 'uzbuna' zbog popisa branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić je, osvrćući se na reakcije iz Hrvatske na pravosudne postupke u Srbiji protiv hrvatskih branitelja, pozvao da se stavi točka na događaje iz prošlosti te izjavio kako treba odgovarati svatko tko je počinio ratni zločin.

Na medijske upite za komentar reakcija iz Hrvatske, Dačić je, prenose beogradski mediji, izjavio kako se u političkom smislu treba staviti točka na događaje iz prošlosti.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine" Proslava 32. obljetnice borbe za Vukovar - 1 Sjećanje i pijetet Slavna i tragična prošlost Vukovara se ne zaboravlja: Ponos je opet ispunio grad na Dunavu

Dačić je osim toga poručio kako nije dobro da netko smatra kako Srbija treba ispunjavati sve zahtjeve nekih drugih država i u pogledu unutarnjih poslova i pravosuđa.

>> Tromblon: Izruče li Purdu, Kosor neće moći u Vukovar

To nije dobro, tvrdi Dakić, jer se prema njegovim riječima, kad je riječ o građanima tih država, koji budu negdje uhićeni zbog sumnje da su izvršili ratni zločin, 'prave medijske i političke uzbune u tim državama'.

'Srbija se nalazi u nezgodnom položaju'

Srbija se prema njegovim riječima nalazi u nezgodnom položaju, te on stoga pita treba li i srbijanska vlada prosvjedovati kad se u Hrvatskoj, zbog tajnih popisa koji prema njegovu mišljenju postoje, uhićuju srbijanski državljani.

'Hoćemo li se vraćati i stalno se svađati ili ćemo rješavati pitanja', zapitao je Dačić, poručivši da svatko tko je kriv treba ostati na popisima, ali da ta pitanja trebaju jednostavno biti završena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene