Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaju u koaliciji

D. Kosor: Svađa s premijerkom je sapunica od dva dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor danas se u Koprivnici sastao s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i s njim razgovarao o planu gradske uprave da se bivša vojarna pretvori u sveučilišni kampus, te je s tim u vezi najavio da će HSLS kao dio vladajuće koalicije pokušati ubrzati taj postupak.

Kosor se s Mršićem sastao uoči večerašnje izborne skupštine koprivničkog HSLS-a. Na novinarski upit što misli o različitim koalicijama HSLS-a na lokalnim razinama, Kosor je odgovorio da središnjica stranke u tome neće ograničavati ogranke, a za koaliciju s HDZ-om na državnoj razini rekao je da funkcionira dobro. Na upit o prijeporima Jadranka Kosor - Darinko Kosor rekao je da je to bila razmjena argumenata i 'sapunica' koja je trajala dva dana. Naglasio je da će HSLS i dalje podupirati sva stajališta koalicije. 'Jučer smo na sastanku predsjedništva stranke potvrdili da ostajemo u koaliciji, iako to nije bilo upitno. Sutra ću i ja popiti kavu s premijerkom, jer koaliciju u svim pogledima čeka najteža godina i svi trebamo pridonijeti rješavanju problema', rekao je Kosor.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Budiši su se smijali, a sada svi govore o velikoj koaliciji'

Kosor se osvrnuo i na povratak Dražena Budiše u stranku, naglasivši da je bivši predsjednik HSLS-a potaknuo temu o velikoj koaliciji te da je među najzaslužnijima za sastanak Jadranke Kosor sa Zoranom Milanovićem. 'Prvo su mu se svi smijali, a sada svi govore o velikoj koaliciji. Budiša neće biti aktivan u vodstvu stranke, nego će mi biti savjetnik, kako smo se i dogovorili. No budućnost stranke nećemo temeljiti na njemu, nego mladim ljudima', rekao je Kosor. Naglasio je kako vjeruje da će HSLS do idućih parlamentarnih izbora po snazi opet biti treća stranka u Hrvatskoj. Na zamolbu da komentira zlouporabe u Podravki te istragu nad Damirom Polančecom, Kosor je kazao da je pravna država počela djelovati te da će krivci biti kažnjeni.

'Mi, političari, o tome ne trebamo suditi, no želimo da se to pitanje riješi, a radna mjesta i tvrtka spasi, jer je država vlasnik četvrtine te tvrtke. Ipak, državu treba maknuti iz vlasničke strukture svih gospodarskih subjekata', rekao je Kosor. Predsjednik koprivničkog ogranka HSLS-a Stjepan Lončar najavio je da će nakon unutarstranačkih izbora biti puno promjena u stranci, ponajprije u izvršnom odboru, jer su u HSLS ušli novi ljudi. Žele da se ogranak probudi iz sna, a glede suradnje s ostalim strankama zanimat će nas samo projekti koji su za dobrobit Koprivnice, odnosno rast zaposlenosti, razvoj školstva te malog gospodarstva, objasnio je Lončar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene