Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škakljiva pitanja

Bajić 'zbrisao', Cvitan ostao pod paljbom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek USKOK-a Dinko Cvitan, desna ruka državnog odvjetnika Bajića, našao se pod 'rafalnom paljbom' saborskih zastupnika. Gdje ste bili dosad s istragama korupcije i zašto istražujete samo bivše dužnosnike, pitanja su zbog kojih se Cvitan vrpoljio u saborskoj stolici, a Mladen Bajić povukao se na vrijeme.

Mladen Bajić ostavio je Dinka Cvitana da sam brani izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera. Glavni državni odvjetnik imao je neodgodive obveze. Pa je ravnatelj USKOK-a stao brojati istrage, presude, najvažnije slučajeve. 'Kako to da svaki predmet ili slučaj pokrenut od strane DORH-a, ili USKOK-a je prvo bio prezentiran u medijima, a tek onda i službeno?', upitao je Cvitana nezavisni zastupnik Dragutin Lesar.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović Slika nije dostupna Suzbijanje korupcije Vijeće: Povećanje broja presuda ukazuje na izniman napor USKOK-a

'Odgovorno tvrdim, nikada iz USKOK-a i Državnog odvjetništva niti jedna informacija o radnjama koje se provode nije izašla van, kako mediji dođu do tih informacija meni nije poznato', ogradio se Cvitan. 'Uvijek se radilo o pojedincima kada su bili predmet vašeg javnog obraćanja, u političkom smislu već su bili bivši', nastavio je rešetati Lesar. 'Pa nisam je kriv što su bivši, mi ne možemo trenutno reagirati onoga časa kad se desi kriminal, mi moramo saznati da se dogodio kriminal', nastavio se braniti Cvitan.

Iz SDP-a stiže optužba kako se u Rijeci, u kojoj su na vlasti socijaldemokrati mora pronaći afera. 'Postoji nalog od visokih dužnosnika i policije i državnog odvjetništva da se pothitno u Rijeci mora naći jedna visoki dužnosnik za kojeg se može dokazati da sudjeluje u korupciji', rekao je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović. U pomoć Cvitanu priskočila je bivša ministrica Ana Lovrin. 'To ponovno vaše i naše i onda gospodin Jovanović, doktor, alfa i omega za sve, zna da vaši nisu dovoljno procesuirani, a naši su apriori nevini, pa samo prebacujemo neku lopticu', rekla je Lovrin.

Neizbježno je bilo i pitanje oko Hypo banke i Ive Sanadera, korupcije u carinskoj upravi, te istrage u Zagrebačkim cestama. 'Ne mogu u odnosu na ova druga djela govoriti u ovome trenutku, samo mogu kazati da se na nekim od ovih predmeta vrlo ozbiljno radi', zaključio je na kraju Cvitan. Bez obzira na kritike, izvješće USKOK-a i DORH-a je prihvaćeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene