Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIKUPLJEN NOVAC

JOŠ JEDAN USPJEH MAGAZINA PROVJERENO Genijalni Šimun dobiva komunikator!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon priloga u magazinu Provjereno prikupljena su sredstva kojima su roditelji petogodišnjeg genijalca Šimuna Majnarića naručili komunikator.

"Hvala vam još jednom za svaku kunu, svaki lajk, svaku poruku ohrabrenja, svaku lijepu misao i toplu želju s kojima ste omogućili da jedna plemenita ideja postane stvarnost u svega nekoliko dana. Ono što se isprva činilo kao roditeljski san, postaje zbilja zahvaljujući stotinama dobrih ljudi i koji su se osobno angažirali kako bi pomogli Šimunu", poruka je roditelja Šimuna Majnarića, petogodišnjaka koji ne govori i gotovo je nepokretan, ali zanimaju ga svemir i Tutankamon. Zahvalili su svima koji su donirali sredstva za komunikator.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROBLEM O KOJEM SE NE GOVORI JAVNO Stravična ispovijest 14-godišnjakinje: "Cijeli svijet mi je negativan'' Slika nije dostupna ŽIVE GORE OD ŽIVOTINJA Pobjegli su jer nisu htjeli ubijati ili biti ubijeni, a sad ih policajci tuku do krvi

Riječ je o uređaju na kojemu se piše pokretima očiju, a kojim bi Šimun, petogodišnjak čiji je IQ procijenjen na nevjerojatnih 197, daleko lakše komunicirao. Dosad je Šimun komunicirao pomoću plastificiranih slova, sistemom kojeg su osmislili njegovi roditelji, nakon čega su shvatili da je njihov petogodišnjak sam naučio čitati. No, sustav je mukotrpan i spor. Primjerice, da bi napisao "A vas pitam... Šutit, a svašta treba reć da pišete s tablom. Ja šutim, a razumijem svašta", Šimunu je trebalo pola sata.

Novi komunikator, koji stoji oko 140 tisuća kuna, pomoći će mu da to isto napiše s nekoliko pokreta očima. Sredstva su prikupljena u nepunih tjedan dana od emitiranja priloga u magazinu Provjereno, kojeg je napravila Maja Medaković, novinarka koja je za svoje priče dobivala i nagrade Hrvatskog novinarskog društva.

Šimunovi roditelji se raduju što će u 2017. moći zajedno pratiti Šimunov napredak, željni čuti što im sve ima za reći i kakva se sva pitanja i misli vrte u njegovoj glavi. "Punih srca i sa širokim osmjesima želimo vam sretnu Novu 2017. godinu, koja za našeg Šimuna označava novo životno poglavlje", poručuju Šimunovi roditelji u zahvali koju su objavili na njegovoj internetskoj stranici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene