Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Čučiću potvrđeno godinu dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem hrvatskom veleposlaniku u Belgiji Ljubomiru Čučiću i pravomoćno je potvrđena zatvorska kazna zbog nasilja u obitelji.

Unatoč žalbi, zagrebački Županijski sud potvrdio je Čučiću godinu dana zatvora zbog zlostavljanja sad već bivše supruge Magali Boers. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pao diplomat Ljubomir Čučić uhićen u Njemačkoj, čeka se izručenje Slika nije dostupna Čučić na sudu zbog otmice kćeri

Ipak, zatvorska kazna zbog optužbi za psihičko i fizičko zlostavljanje mu je smanjena. 

Naime, u ranijem sudskom procesu na Općinskom sudu u Zagrebu Čučić je dobio 14 mjeseci zatvora. 

Odluka je Čučiću dostavljena, no kad bi se mogao naći iza rešetaka, ovisit će o rješenju suca za izvršenje kazne.

Proglašen je krivim jer je od ožujka 2001. do svibnja 2003. u Zagrebu i Bruxellesu svakodnevno napadao, vrijeđao, tjelesno nasrtao i tukao suprugu Megali Boers, čak i za vrijeme trudnoće, zbog čega je ona u više navrata tražila medicinsku i policijsku pomoć.

Čučić se branio tvrdnjom da su to bile normalne svađe supružnika, no sud je povjerovao optužbama njegove supruge koje su potvrdili i svjedoci.

Čučića je, inače, u listopadu ove godine Prekršajni sud u Petrinji osudio na uvjetnu kaznu od 42 dana zatvora jer je bivšoj supruzi sprječavao kontakt s dvjema maloljetnim kćerima koje je držao u izolaciji.

Protiv njega se još vodi postupak na Općinskom sudu u Sisku zbog kažnjiva djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe jer nakon ljetnih praznika nije, po pravomoćnoj presudi francuskog suda, kćeri predao bivšoj supruzi kojoj su djeca povjerena na odgoj i skrb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene