Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čučić ne želi otkriti gdje su djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Sisku danas je raspravilo optužni prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva u Sisku da se Ljubomiru Čučiću zbog kažnjiva djela oduzimanja djeteta odredi pritvor, a rješenje će biti objavljeno sutra ujutro.

Sudsko vijeće saslušalo je Ljubomira Čučića i njegove branitelje te zastupnicu optužnog prijedloga, a rješenje će se donijeti i objaviti sutra ujutro, izjavila je nakon rasprave predsjednica Izvanraspravnog vijeća Vera Bubaš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Rumunjskoj Majka malenim djevojčicama kosu oprala otrovnom otopinom, u bolnici su i bore se za život Spašavanje djevojčica iz jezera u Somboru - 4 moglo je biti kobno FOTO Dramatično spašavanje kod susjeda: Djevojčice se šetale po zaleđenom jezeru pa propale kroz led

Okrivljeni Čučić na sud u Sisku došao je u pratnji odvjetnice Nataše Pifar-Mihelčić iz Petrinje, na čijoj adresi u Runjaninovoj 2 Čučić ima prijavljeno prebivalište, te odvjetnika Marija Gerstnera iz Kutine. Optužni prijedlog zastupala je zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisku Ljerka Markušić. 

Na prijedlog Čučićeva odvjetnika Gerstnera Sudsko vijeće je s rasprave isključilo javnost zbog, kako je navela predsjednica Vijeća Bubaš, zaštite probitaka malodobne djece, jer postoji sumnja da bi se u raspravi mogle iznijeti informacije koje bi štetno djelovale na malodobnu djecu.

"Postupak je završio i čekamo sudsku odluku. U odnosu na odluku suda mi ćemo dalje postupati prema našim pravima", izjavila je Čučićeva odvjetnica Nataša Pifar-Mihelčić.

Čučić nije želio komentirati sudsku raspravu, rekavši; "Nikakav komentar." 

Na novinarski upit gdje su djeca, 5-godišnja Lara i 7-godišnja Sara, koju ima s bivšom suprugom Francuskinjom Magali
Boers, koje su s njim bile na ljetovanju i koje je bivšoj supruzi
trebao vratiti 2. kolovoza ove godine, a sada ih drži na nepoznatu mjestu, Čučić nije odgovorio, niti je komentirao.

Ako Izvanraspravno vijeće Općinskog suda prihvati optužni prijedlog i Čučiću odredi pritvor, on, kako je navela sutkinja Bubaš, ima pravo podnijeti žalbu drugostupanjskom sudskom tijelu, te rješenje o pritvoru mora biti pravomoćno da bi se Čučić pritvorio.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je 31. kolovoza Općinskom sudu u Sisku optužni prijedlog protiv Čučića (1955.) zbog kaznenog djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene