Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čučić skriva djevojčice od majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i dalje traga za maloljetnim kćerima bivšeg hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića koji je osumnjičen da ih je nezakonito oduzeo bivšoj supruzi, doznaje se u PU sisačko-moslavačkoj na području koje Čučić ima prebivalište.

"Potraga za djevojčicama u dobi od pet i sedam godina raspisana je za cijelu Hrvatsku, no za sada nema rezultata", kazala je danas glasnogovornica policijske uprave Sisačko-moslavačke Iva Hranitelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti li diplomat predsjedniku? Mesić odbio pomilovati Ljubomira Čučića Slika nije dostupna Bivši diplomat u bijegu Objavljena tjeralica za Čučićem

Osumnjičeni Čučić sinoć je pušten na slobodu, nakon što ga je policija privela na Županijski sud u Sisku uz prijavu za kazneno djelo oduzimanja djeteta ili malodobne osobe.

Čučić je u nazočnosti svoje prijateljice i odvjetnice Nataše
Pifer-Mihelić u višesatnom iskazu istražnom sucu Ivanu Veršiću iznio svoje viđenje slučaja, ne želeći otkriti gdje su djevojčice koje je navodno do 2. kolovoza trebao vratiti majci u Francusku. Sudac je ocijenio da nema osnova za njegovim zadržavanjem u pritvoru kao što je tražilo tužiteljstvo. 

>> Ljubomir Čučić vikao na novinare

Županijski državni odvjetnik u Sisku Stipe Vrdoljak najavio je da će danas podnijeti žalbu na tu odluku.

Čučić, za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je oteo svoju djecu, jučer je u Petrinji održao konferenciju za novinare na koju je nakratko doveo dvije djevojčice, predstavivši ih kao svoje kćeri. Pred novinarima je vrijeđao bivšu suprugu i državno odvjetništvo te je, vičući i lupajući šakom o stol, poručio da će djecu "braniti štrajkom glađu, i do smrti".

On, naime, ne priznaje francusku brakorazvodnu parnicu i odluke tamošnjeg suda jer smatra da se službeno mora razvesti u Hrvatskoj.

Bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji i bivši glavni tajnik Europskog pokreta se nakon konferencije za novinare samovoljno prijavio u policiju koja je, pak, otišla u kuću u kojoj boravi, ali djevojčice nije pronašla, nakon čega je raspisana potraga.

U međuvremenu je iz Francuske doputovala njihova majka Magali Boers zbog čijeg je zlostavljanja Čučić lani nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora.

"Pozivamo sve koji nešto znaju o djevojčicama da se jave najbližnjoj policijskoj postaji ili na telefon 92", prenijela je majčin apel njezina odvjetnica Višnja Drenški Lasan.

"Pitanje je tko su djevojčice koje je je osumnjičeni pokazao
novinarima i tko sa sigurnošću može reći da su to bile upravo njegove kćeri", kazala je Hini odvjetnica, dodavši kako se nakon svega postavlja pitanje jesu li "otete djevojčice dobro".

Mediji su objavili da je Čučić već jednom 2003. oteo svoju mlađu kćer i tri mjeseca se skrivao.

Za nezakonito oduzimanje djeteta ili maloljetne osobe zakonom je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine, no ako počinitelj dragovoljno preda dijete može se osloboditi kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene