Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar

HDZ i SDP u 'mrtvoj trci', Mostu popularnost i dalje pada - Tko bi ušao u Sabor da su izbori danas?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanju Crobarometra Dnevnika Nove TV za travanj pesimizam u Lijepoj našoj i dalje raste. Da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru smatra 64 posto građana, 2 posto više nego u ožujku.

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 964 ispitanika u razdoblju od prvog do 21. ovog mjeseca.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

HDZ I SDP – MRTVA TRKA – MOST I DALJE PADA

HDZ u ovom trenutku uživa potporu 29,0 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. MOST je travanj završio na 6,9 posto ili skoro jedan postotni poen manje.

ŽIVI ZID, BANDIĆ I STRANKE OD 1 POSTO

ŽIVI ZID je postojan sa 6,8 posto potpore. Bandić Milan 365 u ovom trenutku uživa potporu 4,6 posto birača, a slijede stranke ispod 1 posto.

HNS s novim predsjednikom ima potporu od 1,8 posto, HSU je na 1,7, IDS je na 1,6 posto. BUZ je na 1,5 posto potpore. HSS s novim predsjednikom može računati na 1,4 posto. HSP Ante Starcević također ima potporu 1,4 posto birača. Narodna stranka reformisti ima 1,2 posto. Orah i Nezavisni Stipe Petrina imaju po 1 posto potpore.

Ostale stranke zajedno imaju 4,4 posto potpore. Neodlučnih je birača 7,2 posto.

KOALICIJA SE SVAĐA ALI I OPSTAJE

Porastao je broj građana koji misle da će vlada odraditi mandat do kraja i sada je njih 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Zato je pao i broj onih koji misle da ćemo na prijevremen izbore. Takvih birača ima 36 posto.

Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto MOST-ovih birača.

VLADINE POLITIKE TOPLO – HLADNO

Vladine politike sada podupire 47 posto birača, više nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

ZEMLJA IDE U LOŠEM SMJERU MJESECIMA

Za 64 posto građana zemlja ide u lošem smjeru i to je već 4 mjeseca tako. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika. Njih 8 posto odgovorilo je da ne zna.
Preko 80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru i svaki drugi birač MOST-a.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene