Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CROBAROMETAR

Josipović dijeli prvo mjesto s Mirelom Holy

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ vodi, SDP pao, OraH nakon šest mjeseci ne raste. Ivo Josipović dijeli prvo mjesto na listi popularnosti s Mirelom Holy. Donosi to redoviti CROBAROMETAR koji objavljuje DNEVNIK NOVE TV, a provodi IPSOS PULS na 958 ispitanika.

HDZ vodi, SDP pao, OraH nakon šest mjeseci ne raste. Ivo Josipović dijeli prvo mjesto na listi popularnosti s Mirelom Holly. Donosi to redoviti CROBAROMETAR koji objavljuje DNEVNIK NOVE TV, a provodi IPSOS PULS na 958 ispitanika.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug''

CROBAROMETAR: SDP zaustavio pad, HDZ i dalje najjača stranka!

PREDSJEDNIK ''POPULARNOST'' DIJELI S MIRELOM HOLY,  KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ TREĆA

Mirela Holly sa 68 posto potpore prva je na listi političara ili, bolje reći, dijeli mjesto s Ivom Josipovićem. Josipović uživa istu potporu - 68 posto birača. Za razliku od predsjednika, Holly ima više pozitivnih birača. Mireli Holly ovo je najbolji osobni rejting, a Ivo Josipović sa 68 posto potpore ima i jedan od lošijih osobnih rejtinga. I to sve u predvečerje predsjedničkih izbora.

Kolinda Grabar Kitarović, prvi put testirana, ima potporu od 55 posto birača. Josip Leko, s  48 posto potpore, a Ruža Tomašić s 36 posto. Vesna Pusić ima potporu 32 posto birača, a Zoran Milanović je kolovoz završio s 23 posto. Iza njega je Tomislav Karamarko na 22 posto.



HDZ UČVRSTIO VODSTVO


HDZ je mjesecima prvi izbor, a u kolovozu je uz tu stranku bilo 25,9 posto birača. SDP je pao nakon blagog oporavka u srpnju i sada je na 17,5 posto.
OraH je na 15 posto, ali kolovoz je prvi mjesec u kojem ta stranka ne raste nakon pola godine.

BANDIĆ  4. IZBOR BIRAČA. NARODNJACI NA 2 POSTO. REFORMISTI POČELI S 1 POSTO


Milan Bandić, sa svojom listom, ako bi izašao na izbore, sada je na 4. mjestu s 4,9 posto.  Slijede laburisti s 4,4 posto, a HSS je na 2,7 posto. Hrast je na 2,7, a HNS na 2 posto. Prvi put testirani su i Reformisti. Počeli su s 1 posto. Ostale stranke zajedno osvajaju 11,7 posto birača, a neodlučnih je 12 posto.

KARAMARKOV SAVEZ VODI,  ALI TKO ĆE SASTAVLJATI VLADU?


HDZ-ov savez, da su danas izbori, osvojio bi 29,7 posto. A Kukuriku koalicija imala bi 21,6 posto potpore birača.

TKO ODLUČUJE O PREMIJERU?


No odlučivat će ostale stranke. OraH ima trenutačno 15,5 posto potpore birača, Bandićeva lista, da su danas izbori, osvojila bi 6,1, a Laburisti 5,8 posto. Savez za Hrvatsku osvaja 3,6 posto. Ostale stranke osvajaju 5,7 posto, a neodlučnih birača je 11,8 posto.

KOALICIJA NIKAD JAČA

Vladajuća koalicija će odraditi mandat do kraja, smatra sada 76 posto birača, a da će se raspasti prije 2015. misli 16 posto birača. To je jedina utjeha Zoranu Milanoviću, gdje birači svih opcija, pa i 72 posto HDZ-ovih birača misli kako će ova Vlada mandat odraditi do kraja.

SMJER HRVATSKE – VLADINA POLITIKA – OČEKIVANO PESIMIZAM

Vladina politika među biračima ocijenjena je kao i mjesec prije. 77 posto birača ne odobrava poteze Vlade, a odobrava ih 16 posto. Istovremeno, da zemlja ide u lošem smjeru misli 82 posto birača, a njih 11 posto misli suprotno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene