Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatila ih policija

Crnogorci u Hrvatskoj stavljali u opticaj krivotvorene dolare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačko-neretvanska policija uhvatila je trojicu muškaraca iz Crne Gore koje tereti da su u Dubrovniku i Konavlama stavili u opticaj 34 krivotvorene novčanice od po 100 američkih dolara te da su u opticaj pokušali staviti još 20 takvih novčanica.

Muškarce u dobi od 20, 24 i 64 godine policija sumnjiči da su krivotvorene novčanice nabavili u Crnoj Gori i potom doputovali u Hrvatsku gdje su dio novčanica stavili u opticaj, ali su ih policajci uhitili na graničnom prijelazu kad su se vraćali kući.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Policija je u srijedu dobila prvu dojavu da je u mjenjačnici u Dubrovnika zaprimljena novčanica od 100 dolara za koju se sumnja da je krivotvorena. Spomenutu novčanicu je razmijenio u kune jedan od od osumnjičenih, da bi nakon toga u istoj poslovnici drugi pokušao zamijeniti 1500 dolara, u čemu nije uspio, jer je djelatnica posumnjala u krivotvorinu.

U 15 koordiniranih policijskih akcija pronađeno 13 milijuna krivotvorenih eura!

Pokušaj stavljanja u opticaj krivotvorenih novčanica zabilježen je u još jednom slučaju na području Dubrovnika, dok je u poslovnici jedne novčarske ustanove na području Konavala zaprimljeno 20 novčanica, za koje se sumnja da su krivotvorine.

Postupajući po tim dojavama, dubrovački policajci su istog dana poslijepodne dočekali na granici trojicu muškaraca i uhitili ih.

Policija poziva građane, posebno djelatnike novčarskih ustanova i trgovina da ako sumnjaju da su zaprimili krivotvorene novčanice, da se jave u dubrovačku policijsku postaju ili da joj se jave na telefon 192. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene