Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkopane isplatnice svjedoče

Crni fondovi: Milijuni kuna za financiranje kampanja Jadranke Kosor, vrh HDZ-a i estradnjake?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša blagajnica HDZ-a tvrdi da su crnim fondovima financirane kampanje Jadranke Kosor.

Na isplatnicama, koje je blagajnica Branka Pavošević zakopala u vrtu, bilježeni su iznosi i osobe kojima je izdavan novac, a naknadno je na neke od njih dodala i bilješku da su u pozadini troškovi kampanje Jadranke Kosor, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

Ako se ovi navodi pokažu točnima, bit će to prvi dokaz da je HDZ predsjedničku kampanju vodio nelegalnim sredstvima te presudni element za pokretanje kaznenog postupka kao pravne osobe. Večernji list neslužbeno doznaje da je Pavošević USKOK-u obrazložila svaku iskopanu isplatnicu. Na njima se spominju imena Ratka Mačeka, Darka Milinovića, Biance Matković, Antuna Vrdoljaka, fotografa Damira Hoyke, Jacquesa Houdeka, Miroslava Škore i drugih, piše Večernji.

Bivša blagajnica tvrdi da je gotovo 13 milijuna kuna otišlo na financiranje predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2004. i 2005. godine te za njezinu kampanju u 1. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore 2007. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene