Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sotonistička sekta

Crna ruža je kriva za samoubojstva mladih Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 900 maloljetnika počinilo je u Hrvatskoj samoubojstvo i to u posljednjih 16 godina. Svaki peti je dijete između 10 i 14 godina.

Socijalni pedagog Nebojša Buđanovac, jedan od malobrojnih domaćih stručnjaka, u intrvjuu za portal Roditeljski.info, tvrdi da kod nas postoji aktivna sekta koja mlade navodi na suicide. No, u Hrvatskoj još nitko nikada nije osuđen za nagovaranje na sektaško samoubojstvo.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" fra Sandi Aščić Zabava uz molitvu Održan Antunovski hod u Zagrebu: "Cilj je pokazati da u našoj crkvi još uvijek ima mladih"

>> 'Prijetili su mi smrću i zvali me cinkerom'

Buđanovac je predsjednik varaždinske udruga Anđeli čuvari, koja se bavi pružanjem psihosocijalne pomoći mladima i njihovim obiteljima. On tvrdi da sotonistička sekta Crna ruža posljednjih 25 godina medijski djeluje u Hrvatskoj i potiče mlade na samoubojstva. O njoj se govorilo u osamdesetima kada su svi tinejdžeri koji su nosili crnu odjeću bili prozivani pripadnicima te sekte, ali je kasnije proglašena urbanim mitom.

U devedesetima se Crna ruža ponovno reaktivirala

Da sekta postoji, potvrdio mu je Aleksandar Milles, organizator pljačke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji je svojeg oca Konstantina i sestru Maju, slavne novinare, natjerao na samoubojstva, a kasnije se i sam ubio. Crna ruža se devedesetih malo pritajila, jer u ratnim okolnostima i nije bilo baš puno mogućnosti za djelovanje. Međutim krajem devedesetih su se snažno reaktivirali, a Buđanovac tvrdi, da postoji veliki interes u našem javnom životu, institucijama, a možda i medijima, da ta priča što manje izlazi na površinu.

Prema njemu, neki su članovi Crne ruže na utjecajnim pozicijama. Mlade uvjeravaju da će napustiti ovaj svijet koji je grozan, strašan i užasan, te da će nakon samoubojstva prijeći u neki bolji i ljepši svijet. Takvim su utjecajima, na žalost, posebno podložne mlade osobe s traumama poput smrti bliske osobe, zlostavljanja ili tereta neke druge nesreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene