Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Krku slučaj koji podsjeća na Žužićev

Crna lista prometnih nesreća mladih bogataša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krk i Malinska pričaju samo o jednom. 20-godišnju Krčanku pregazila je pijana djevojka tajkunova sina. Automobil je u vlasništvu sina moćnog krčkog poduzetnika. Nesreća se uspoređuje sa slučajem Žužić i pričom o bogatoj djeci koja nesavjesno voze skupe automobile, a stradavaju nevini ljudi.

Kiša je isprala tragove krvi, a o teškoj nesreći bruji cijela Malinska. U skupocjenom terencu koji je pregazio 20-godišnjakinju bio je mladi par, svima dobro poznat zbog njihovih imućnih roditelja. 'Bogati roditelji, imaju dovoljno novaca da mogu kupiti, a mladi se žele pokazati', rekla je jedna sugrađanka. 'Ah, sami nisu krivi, nemaju kamo izlaziti, doma nema, ništa im ne pruži društvo i što dalje', komentirao je jedan prolaznik. 'Žalosno eto, što vozi svako ko bi smio i ko ne smio, što mladi piju pa ne misle da ne smiju sjest za volan', smatra jedna žena.

Pročitajte i ovo Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

>> Vozačica bila pijana, pregažena djevojka se bori za život

Ima povijest prometnih prekršaja?

Vlasnik Tuarega, sin je krčkog poduzetnika, vlasnika građevinskog poduzeća Mikić, te hotela Malin u Malinskoj. Mladić, navodno ima povijest prometnih prekršaja, zato je i kobne noći sjeo na suvozačevo mjesto i dao ključeve djevojci, dosad uzornoj vozačici. 'Vozač udara u betonsku vazu za cvijeće na koju je tijelom okrenutim od vozila sjedila 20-godišnjakinja', kazao je policajac Sandi Jusić. 'Radi se o ozljeđenici sa višestrukim ozljedama tijela, sa prijelomom niza kostiju i unutarnjih organa. Zasada je njezino stanje pod kontrolom', rekao je Željko Župan u KBC-u Rijeka. Majka vlasnika Tuarega, samo nam je telefonom poručila da se cijela obitelj moli da sa stradalom djevojkom bude sve u redu. Povijest uzrokovanja prometnih nesreća sinova i kćeri bogataša poduža je.

Većina roditelja mladih vozača koji su skrivili nesreće nisu tajkuni

Hrvoje Žužić sin vlasnika Soliduma s 2,15 promila u krvi jureći 111 kilometara na sat skrivio je prometnu nesreću u kojoj je stradala 19-godišnja Ružica Pavić. Ivan Primorac, sin Marijana Primorca, distributera Tvornice duhana Rovinja za BiH, vozeći bez vozačke dozvole, usmrtio je dvije 16-godišnje Makaranke. Nećak Zdravka Mamića, Mislav, pijan je skrivio nesreću u kojoj je poginuo 82-godišnji Vjekoslav Švigir. Niz se nastavlja, no, sinovi i kćeri imućnih roditelja čine samo neznatan dio statistike. Ove godine u nesrećama koje su skrivili mladi vozači poginulo je 108, a ozlijeđeno je 4.500 osoba, a roditelji većine tih vozača, nisu tajkuni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene