Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRONAŠLI GA LOVCI

Crna Gora: Poljak vatrom htio dozvati spasitelje pa zapalio cijelo brdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski državljanin koji se izgubio planinareći na brdu Šušanj u Crnoj Gori, pa zapalio signalnu vatru kako bi ga spasitelji mogli locirati, prouzročio je katastrofalan požar.

Poljski državljanin koji je prouzročio katastrofalni požar kod Bara u Crnoj Gori, uhićen je zbog kaznenog djela izazivanja opće opasnosti, javljaju crnogorski mediji. 

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Ilustracija Tri osobe kritično Buknuo požar u pubu u centru grada: Jedna osoba poginula, brojni teško ozlijeđeni

Velizar Čađenović, načelnik barske službe zaštite, rekao je za Vijesti da je plamen buknuo pod nevjerojatnim okolnostima

"Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kojem se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije, odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku, ovisno o vjetru, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već s jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", rekao je Čađenović za Vijesti.

Izgubljenog Poljaka su u utorak oko 23 sata pronašli lovci, nakon čega je i uhićen. 

Iz Tima za upravljanje izvanrednim situacijama u Općini Bar priopćeno je da je katastrofa spriječena nadljudskim naporima općinskih službi, vojske i građana. Požar se drži pod kontrolom, dok su sve raspoložive snage i dalje na liniji vatre. "Sačuvani su ljudski životi i nema šteta na objektima", kaže se u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene