Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRONAŠLI GA LOVCI

Crna Gora: Poljak vatrom htio dozvati spasitelje pa zapalio cijelo brdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski državljanin koji se izgubio planinareći na brdu Šušanj u Crnoj Gori, pa zapalio signalnu vatru kako bi ga spasitelji mogli locirati, prouzročio je katastrofalan požar.

Poljski državljanin koji je prouzročio katastrofalni požar kod Bara u Crnoj Gori, uhićen je zbog kaznenog djela izazivanja opće opasnosti, javljaju crnogorski mediji. 

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Požar u Baru, Crna Gora nije im bilo spasa FOTO Velika tragedija u susjedstvu: U požaru poginule četiri osobe, među njima i dvoje djece

Velizar Čađenović, načelnik barske službe zaštite, rekao je za Vijesti da je plamen buknuo pod nevjerojatnim okolnostima

"Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kojem se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije, odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku, ovisno o vjetru, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već s jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", rekao je Čađenović za Vijesti.

Izgubljenog Poljaka su u utorak oko 23 sata pronašli lovci, nakon čega je i uhićen. 

Iz Tima za upravljanje izvanrednim situacijama u Općini Bar priopćeno je da je katastrofa spriječena nadljudskim naporima općinskih službi, vojske i građana. Požar se drži pod kontrolom, dok su sve raspoložive snage i dalje na liniji vatre. "Sačuvani su ljudski životi i nema šteta na objektima", kaže se u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene