Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjerci 'Tise' za muzej

Crna Gora Hrvatskoj i Srbiji poklanja podmornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna Gora očito je svoj mladi život neovisne države odlučila voditi putevima prijateljstva te je odlučila biti i široke ruke prema ostalim bivšim članicama Jugoslavije. Načelnik crnogorskog generalštaba Dragan Samardžić izjavio je da će mornarica Crne Gore, nakon Slovenije, po jednu malu podmornicu tipa Tisa darovati Hrvatskoj i Srbiji.

'Imamo četiri podmornice istog tipa i dobronamjerno želimo da one postanu muzejski izložebni primjerci, O tome smo razgovarali s predstavnicima udruga podmorničara u Srbiji i Sloveniji, a nedavno i predstavnicima Hrvatske vojske', rekao je Samardžić u Tivtu.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Podmornica Kraljevske mornarice Zakazale kontrole Sekunde do nuklearne katastrofe! Naoružana podmornica sa 140 članova posade pojurila prema dnu oceana

Viceadmiral Samardžić kaže kako je njihova ideja da četiri države dobiju po jednu takvu podmornicu, tako da bi jedna ostala u Tivtu i budućem Nautičkom muzeju Porto Montenegra, dok bi po jednu poslali u Beograd, Sloveniju i hrvatsku.

Osamdesetih godina za bivšu mornaricu Jugoslavije izgrađeno je ukupno šest podmornica klase Tisa dužine 18,8 metara i širine 2,7 te visina 3, 4 metra. Stručnjaci bivše jugoslavenske mornarice ističu da su izgrađene kako bi u slučaju rata mogle do obale Italij prevesti podmorske diverzante kako bi tamo tajno položili manja minska polja'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene