Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crkvena zvona opet slobodno zvone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će crkvena zvona nakon 5 godina zabrane ponovno zvoniti od 0 do 24. Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije promijenjen je zakon koji je zvona smatrao bukom.

Obitelj Kokić živi pokraj crkve u Marjančancima. Zvona im nikada nisu smetala. Za njihovu slobodnu zvonjavu Štefica se pomolila u Dnevniku Nove TV još u travnju.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Slika nije dostupna Teža od 100 kg Nestala zvona s crkve: 'Ništa više nije sveto!'

Šteficine molitve ili zvono na uzbunu s Kaptola, uslišene su, a zakon je promijenjen. Crkvena zvona više nisu buka. Bez straha od zakona mogu slobodno zvoniti od 0 do 24. 

>> Zvonjava crkvenog zvona za Zakon je buka

'Dosadašnji zakon bio je sramotan i nije uzimao u obzir da smo mi ipak kršćani, katolici koji ne smatramo naša zvona bukom', rekao je Marin Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

S nadbiskupom Srakićem slažu se i građani katoličke Hrvatske.

'Ja volim kad zvoni. Znam koliko je sati. Svaki sat, pola i 15 minuta. Ja to i noću čujem. Kad zvoni, normalno da se širi zvuk. Ja živim 100 metara odavde. Meni ne smeta, rekla je Vera Damijanić.

S đakovačke Katedrale orila su se danas sva zvona. Svijetu su javila dvije važne stvari- Đakovo je postalo nadbiskupijsko središte i starom zakonu o buci je odzvonilo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene