Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vrijeđanja Mesića

Crkva pod tužbom jer prijeti paklom i prokletstvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prozivanja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića 'veleizdajnikom' u Glasu koncila, udruga građana podnijela je kaznene prijave protiv predsjednika Biskupske konferencije Marina Srakića i glavnog urednika Glasa koncila Ivana Miklenića.

Predstavnici Udruge David, koja se bavi zaštitom ljudskih prava, prijavili su Srakića zbog sumnje u prijetnju, prijevaru i samovlast, a Miklenića za klevetu te obojicu zbog sumnje stjecanja protupravne imovinske dobiti Nadbiskupija u Hrvatskoj, kroz navedene radnje. 'Krenuli smo odavde, a svaki tjedan peticija će se potpisivati u drugom hrvatskom gradu. Idući tjedan na redu je Osijek. Slijedit će Varaždin, Čakovec, Split, Koprivnica, Karlovac te na kraju Zagreb', rekao je za Jutarnji list predsjednik Udruge Boris Stanojević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Kako se, prema tumačenju doktrina Crkve u udruzi David, svakome tko ne slijedi crkveno učenje prijeti paklom i vječitim prokletstvom, to ujedno za Davidovce predstavlja i osnovu za kazneno djelo prijetnje. 'Dobro znamo u kakvoj državi živimo. Ako ovo ne prođe na hrvatskim sudovima, idemo na više instance, na Europski sud u Bruxellesu', zaključio je Stanojević. Glavni cilj Udruge, čije je sjedište u Zagrebu, jest praćenje religijskih zajednica i na eventualne nepravilnosti u njihovom radu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene