451503
451503
451503
451503
451503

'Crkva je potrebna Savici, ta je župa ranjena komunizmom'

  • , 26.09.2016., 11:08
  • Autor:
  • komentara

Pater Ivan Ike Mandurić, svećenik koji je postao poznat nakon što je lani pregovarao s braniteljima na ulazu u Crkvu Sv. Marka, na Facebooku se založio za gradnju crkve na Savici.

 
 
 
 
Foto: Marko Prpic, Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Marko Prpic, Petar Glebov/PIXSELL

Pozvao je pritom i na zajedničku molitvu koja bi se sljedećeg ponedjeljka trebala održati u parku na Savici.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"MOLITVA NA SAVICI 3.10.
I tamo gdje je Tvoja crkva u koju rado dolazis, nekad je bila livada. Sutra ces opet doci na mjesto ove livade gdje zajedno molimo. Tad ce to biti crkva - koju si i Ti izmolio. Crkva se gradi od betona i zeljeza, cigle, kamena. Ali to dolazi tek kasnije, kad je sazdamo - od molitava.Dođi! Idemo graditi crkvu blazenog mucenika, kardinala Stepinca. Molitvama mladih i svjedocenjem vjere. Volja Bozja hoce da se crkva ovog mucenika gradi novim mucenistvom. Ono je najplodonosnije sjeme novih krscana. Upravo to je potrebno u ovoj zupi, komunizmom tako ranjenoj. Stoga dođi! Da sazdamo crkvu, molitvama svih nas"

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se