Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ništa ne poduzima?

Crikvenica: Napušteno gradilište prijeti urušavanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apsurdnu i nevjerojatnu priču zabilježila je ekipa Dnevnika Nove TV u Crikvenici.

Već godinama stoje radovi na crikveničkom hotelu Miramare - radovi su odavno stali, a nedovršeni iskopi ugrožavaju stabilnost okolnih kuća koje prijete urušavanjem. Do jedinog koji ima i pravo i dužnost riješiti stvar, vlasnika, lokalne vlasti nikako ne uspijevaju doći.

Pročitajte i ovo Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu" Ruska pravoslavna crkva sv. Nikole u Crikvenici crkva zjapi prazna Rusi žele obnoviti jedini pravoslavni hram u Hrvatskoj: "Treba im utočište u ovom vremenu"

Mnoge stijene prijete urušavanjem. Stanovnici crikveničke Tomislavove ulice boje se da bi s prvim kišama u ponor mogle krenuti i njihove kuće. 'Ovaj teren na kojem sada stojimo je bio širi više od metra. On je zbog vododerina i otpada materijala nestao u ovome ponoru ispod nas', kaže Vjekoslava Car, stanarka Tomislavove ulice.

Njihovi su problemi počeli još 2007. godine kada je zbog nedostatka novca stala obnova hotela Miramare. Iskopi su ostali nezaštićeni, a najveći je problem što je do vlasnika hotela, tvrtke austrijskih vlasnika, ali registrirane u Rijeci nemoguće doći. Bili smo na adresi na kojoj je upisana tvrtka koja je kupila crikvenički hotel. Danas od te tvrtke na ovoj adresi ni traga ni glasa.

Sve službene obavijesti, pa i rješenje građevinske inspekcije o hitnoj sanaciji vratile su se pošiljateljima, a iz zagrebačkog odvjetničkog ureda koji tvrtku u zastupa hrvatskoj nitko nije želio ništa komentirati, a odroni i dalje prijete. 'Tražili smo uopće pomoći na koji način mi možemo pomoći s obzirom da se radi o privatnom vlasništvu i nemamo nikakve ingerencije nad tim', kaže Veselko Mutazgić, zamjenik crikveničkog gradonačelnika.

Kako sada stvari stoje pomoći ne može nitko. Paradoks je u tome što se vlasnik na problem oglušuje, a na njegovu privatnom vlasništvu nitko drugi ne može intervenirati. 'Netko će vjerojatno nešto poduzeti kad se nešto dogodi, po starom običaju', zaključio je Stjepan Car, stanar Tomislavove ulice. Zar ne bi bilo lijepo da, za promjenu, možda netko ipak reagira prije toga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene