Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već 27. put

Čovjek tuljan i ove godine zaplivao na Silvestrovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalno na Silvestrovo, Duško Rudež zvani Čovjek tuljan ove je godine 27. put skočio u ledenu Dravu i tako čestitao Novu godinu sugrađanima i, kako je rekao, ljudima dobre volje.

Pred mnogim Osječanima Duško Rudeš zvani Čovjek tuljan zaplivao je djelomično zaleđenom rijekom u Zimskoj luci, pokazavši spremnost i u poznijoj životnoj dobi.

"Volim grad Osijek i sve njegove stanovnike, ali i sve ljude dobre volje, kojima želim u Novoj 2013. godini mnogo hrabrosti, ustrajnosti, zdravlja, sreće i veselja", rekao je Čovjek tuljan nakon izlaska iz ledene Drave.

Pročitajte i ovo Osijek protiv komaraca - 2 Slavonija bez problema Dronovi, čamci, amfibije... Sve je spremno za veliku bitku, ali je li to dovoljno? "Nisu to baš zmajevi koji piju krv" Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

>> U Istru na doček stiže 15.000 stranaca, Hrvati hrle u Beograd

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo zahvalio je Dušku Rudežu na tradiciji zimskog kupanja po kojoj je, kako je rekao, Osijek postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Također mu je zahvalio na mnogim drugim akcijama radi općeg dobra i brige za čovjeka, ponajprije na uklanjanju ambrozije, akciji koju Rudež već godinama organizira zajedno s prijateljima. Gradonačelnik Bubalo uručio je Čovjeku tuljanu pehar i prigodne darove. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene