Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Bandiću

Čović: Holding se ne ponaša neodgovorno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović ustvrdio je danas, komentirajući najavljeno smanjenje subvencija za 20 posto Holdingu od strane grada, da ne može prihvatiti tvrdnju da se u tom društvu ponašaju neodgovorno i da ne poduzimaju potrebne mjere štednje.

Komentirajući na upit novinara izjavu gradonačelnika Milana Bandića da ga u Holding zovu samo kad im treba novac i da se ponašaju kao 'pijani milijarderi', Čović je rekao da je taj način komunikacije najmanje što im treba i da to neće pomoći nikome.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema problema Čović i Bandić demantiraju međusobne trzavice Slika nije dostupna Milijun kuna dobiti Holdinga Martinac novi zamjenik predsjednika Zagrebačkog holdinga

>> Bandić: Holding ne može živjeti pod staklenim zvonom

'To je jedan stil ponašanja koji ne znam čemu vodi ali sigurno ne vodi prema stvaranju atmosfere u kojoj bi se problemi ovog poduzeća i građana mogli kvalitetno rješavati', rekao je Čović.

Ustvrdio je da su provedene sve potrebne mjere štednje i racionalizacije koje su bile realne. Čović je najavio da u narednoj godini planiraju smanjivanje troškova osoblja za 10 posto, odnosno 200 milijuna kuna. No već u drugoj polovici ove godine treba ostvariti uštede, kazao je.

Jedan dio smanjenja troškova osoblja osigurat će se smanjenjem broja zaposlenih a drugi dio smanjenjem prava radnika o čemu predstoje razgovori sa sindikatima.

'Treba razmisliti kako obnoviti poticanje razvoja'

Čović kaže da su u Holdingu ponosni uvjetima iz kolektivnih ugovora ali da ih trenutna financijska situacija i obveze prisiljavaju da te uvjete prilagode trenutku.

Smatra da zaustavljanje investicija ne može biti dugoročno rješenje jer će prihodi proračuna i dalje padati pa treba razmisliti kako obnoviti poticanje razvoja.

S 31. svibnja ove godine Holding je ostvario poslovni rezultat od 40-ak milijuna kuna minusa. Ti su rezultati za nijansu lošiji nego u istom razdoblju lani, kazao je Čović.

Čović je izvijestio da se Holding kratkoročno zadužio za 280 milijuna kuna radi financijskog i vremenskog premošćivanja obveza do planiranog dugoročnog zaduženja koje nije ostvareno zbog nefunkcioniranja organa društva. 'Sredstava za koja se Holding zadužuje isključivo su namijenjena za pokriće obveza po investicijama', zaključio je Čović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene