450033
450033
450033
450033
450033

Čović čestitao Plenkoviću, očekuje potporu nove vlade BiH i Hrvatima

  • , 13.09.2016., 12:57
  • Autor:
  • komentara

"Mislim da neće biti teško formirati vlast i da će ona biti stabilnija od prethodne", rekao je Dragan Čović te istaknuo kako očekuje da se što prije uspostavi vlast kako bi se pomoglo BiH na njezinu europskom putu i provedbi reformi te popravljanju položaja Hrvata u BiH.

 
 
 
 
Dragan Čović (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)
Dragan Čović (Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)

Hrvatski član BiH Predsjedništva i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, ističući kako vjeruje da pobjedničkoj stranci neće teško biti sastaviti novu hrvatsku vladu koja će biti u stanju pomoći BiH i tamošnjim Hrvatima.

"Mislim da neće biti teško formirati vlast i da će ona biti stabilnija od prethodne", rekao je Čović, kako ga u utorak prenose mediji u Mostaru.

Pojasnio je kako su rezultati izbora za njega bili iznad očekivanja, te da su rezultat vizije i upornog rada posljednjih mjeseci kada se HDZ vratio iz teške i zahtjevne situacije u pobjedničku.

Čović je istaknuo kako očekuje da se što prije uspostavi vlast kako bi se pomoglo BiH na njezinu europskom putu i provedbi reformi te popravljanju položaja Hrvata u BiH.

Čović je opetovao problem s glasovanjem za hrvatske državljane u XI. Izbornoj jedinici. Ocijenio je neprihvatljivim postojanje maloga broja biračkih mjesta u BiH zbog čega su birači morali putovati i do 200 kilometara kako bi glasovali. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se