Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideja Đakića

Ćorić: "Prijedlog o prednosti zapošljavanja onih koji odsluže vojsku nije dobar"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić izjavio je kako iz inicijalne pozicije temeljene samo na jednoj rečenici "ne drži dobrim" prijedlog predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića da prednost pri zapošljavanju u državnoj upravi i tvrtkama imaju oni koji su odslužili vojni rok.

Dodao je da bi trebalo vidjeti sve aspekte te Đakićeve inicijative.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Ilustracija Neće biti lako Njemačka vraća vojnu obvezu? Pogled su skrenuli prema jednoj zemlji

Ćorić je to rekao u izjavi novinarima u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nakon još jednog kruga pregovora sa sindikatima o novom temeljnom kolektivnom ugovoru za zaposlenike u javnim službama.

Također je rekao kako će otkup Ininih dionica krenuti nakon dovršenja analize potencijalnih modela, kada se uđe u pregovarački proces s drugom stranom i dovrši čitav niz drugih procesa. "Točan odgovor na to pitanje (kada će to biti) trenutno u Hrvatskoj nitko ne može dati", rekao je ministar.

Potvrdio je da se Savjet za Inu sastaje, no nije želio detaljnije govoriti o pojedinostima. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene