Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi za prognanike

Čordaš: Zakon o prebivalištu mogao bi ugroziti povratak u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš upozorio je u ponedjeljak u razgovoru s apostolskim nuncijem u BiH, nadbiskupom Alessandrom D'Erricom, da bi predloženi zakon o prebivalištu u Republici Hrvatskoj mogao negativno utjecati na povratak Hrvata u BiH.

‘Donošenjem takvog zakona stvorili bi se problemi prognanim Hrvatima u procesu registriranja i samom glasovanju u ovogodišnjim izborima na državnoj i entitetskoj razini u BiH’, navodi se u priopćenju iz ureda dopredsjednika RS-a Davora Čordaša. Dodaje se da bi Hrvati iz BiH zbog izmjena zakona mogli odustati od povratka i obnove u BiH.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru"

>> 'BiH bi mogla ostati bez 90.000 Hrvata'

Predloženim izmjenama, koje je na sjednici hrvatske vlade prošloga tjedna obrazložio ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, praktično se ukida mogućnost dvojnog prebivališta, a policiji i tijelima uprave daju znatno veće ovlasti pri provjeri i brisanju iz evidencije prebivališta osoba koje doista ne žive u Hrvatskoj. Također se predviđaju i oštrije novčane kazne za prekršitelje zakona o prebivalištu i boravištu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene