Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čopor pasa poklao 40 koza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izravnu štetu od 200 tisuća kuna i neizravno dvostruko veću pretrpio je vlasnik Stancije "Libora" na području Marlere u blizinu Ližnjana Rade Buić nakon što mu je čopor pasa noćas poklao 40 koza iz stada od 160 koza, priopćila je danas istarska policija.

Buićev radnik koji se brine o stadu ostao je zgrožen kad je jutros ušao u tor i vidio što poklane što ugušene koze koje su se pokušale spasiti stampedom.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Slika nije dostupna Odstrel je zabranjen Čopor vukova zaklao 87 ovaca: "Moramo ograđivati kuće da ne bi vuk došao djeci. Nedavno je viđeno njih devet kako u podne prelaze cestu"

Kako se doznaje, budući da je 50 posto preživjelih koza koje su izgrižene bređe, prema riječima veterinara, one će tijekom dana pobaciti. 

Time će vlasnik Stancije ostati bez jarećeg mesa, ali i kozjeg sira, kojeg je na godinu proizvodio dvije tone.

Na mjestu događaja, osim istarske policije, bio je i veterinar pulske Veterinarske stanice Mikele Medica, koji smatra da je ližnjanska općina najgori primjer ljudske nebrige o psima, koji zbog toga uzrokuju goleme štete, a ne napadaju samo stoku, nego i ljude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene