Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Podaci se mogu provjeriti'

Clean start: 'Nijedan bivši ministar nije bio pod povećalom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj 'Clean start' projekta Denis Petrović izjavio je danas da se analiza stanja u državnim tijelima i tvrtkama radila po natječajnoj dokumentaciji te da pod povećalom nije bio ni jedan bivši ministar.

Nakon što je oporba osporila analizu stanja u 22 državna tijela i trgovačka društva, Petrović je u Vladi u kratkoj izjavi novinarima rekao da su konzultantske kuće radile po svojoj standardnoj metodici.

Mislim da ne bi palo na pamet ni jednoj od ovih renomiranih savjetničkih kuća nametnuti neku metodiku koja bi bila van njihovih standarda, kazao je. "To mi je bilo jako važno kao koordinatoru da ne postoji ni jedan nametnuti metodološki princip prema kojemu netko izvršava nalog", rekao je Petrović.

Pročitajte i ovo Prijevoznici Ugroženo 20 tisuća zaposlenih Ministarstva ignorirala poziv prijevoznika na pregovore, oni najavili veliki prosvjed: "Pozivamo premijera da bude hrabar" Ministar Pavić obilazi Hrvatsku i i daje nova obećanja (Foto: Dnevnik.hr) Mandati im se bliže kraju, no... Ministrima su puna usta velikih projekata, dok se u stvarnosti gomilaju problemi i neprovedene reforme

>> Kalmeta: Clean startom nisu otkrili ništa novo!

>> Nered u državi: 'Nitko nije pokušao spriječiti stvaranje duga'

Na napomenu novinara da bivši ministri koji su se našli pod povećalom tvrde da iskazane brojke nisu točne i da je u njihovim resorima sve bilo čisto, Petrović je rekao da se svi podaci mogu provjeriti, te da ni jedan ministar nije bio pod povećalom niti je to traženo u natječajnoj dokumentaciji.

Zadatak je bio analizirati 22 tijela i predložiti mjere za poboljšanje situacije, dodao je, naglasivši da se u natječanoj dokumentaciji nije tražila revizija nego savjetovanje. Reakcije oporbe na izvješće Petrović je prokomentirao primjerom odnosa liječnika i pacijenta. Kao pacijent, kazao je, idete liječniku zato što mislite da on zna više od vas, ili zbog toga što je liječnik, a ako vam se ne sviđa njegova dijagnoza ili sumnjate u nju treba ići kod drugog liječnika.

Analiza zatečenog stanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima na dan 1. siječnja 2012. pokazala je da je ono bilo katastrofalno, s ogromnim dubiozama i bez ikakvih naznaka reformi i restrukturiranja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene