Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Geni su ipak bitni

Članovi DSV-a za suce imenuju svoje kćeri i supruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se saznalo da je kćer Ane Lovrin, Iva, pri kraju njezinog mandata na mjestu ministrice pravosuđa imenovana sutkinjom, član DSV-a Arno Vičić je rekao da su pri donošenju takve odluke pomogli i njeni dobri geni. Ova njegova odluka ne čudi sada kada se vidi da je njegova kćer Ivana također postala sutkinja i danas sudi na parničnom odjelu Općinskog suda u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Zove se Ivana Marangunić a izabrana je zajedno s 14 mladih sudaca u konkurenciji od 115 kandidata. Arno Vičić nije bio fizički nazočan na toj sjednici, što je običaj koji je DSV uveo kada glasa za vlastite supruge, sestre, sinove, kćeri ili zetove, kako tvrdi Jutarnji list. U slučaju Ivane Marangunić, Sudačko vijeće Županijskog suda među 115 kandidata izdvojilo je njih 31 rangiravši ih prema broju glasova, a ona se tada našla na sredini ljestvice. Na sjednici DSV-a održanoj 25. siječnja 2007. Vičićeva kćer je dobila najviše glasova i za nju su se izjasnili svi članovi DSV-a, osim njenog odsutnog oca. Tada je samo sin Jakova Miletića, suca Vrhovnog suda i punca Damira Primorca, suca i brata aktualnog minsitra dobio jednak broj glasova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suci bez komentara Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor" Slika nije dostupna napeto na sjednici DSV odlučio: Horvatović predsjednik Visokog kaznenog suda, Turudić izgubio s dva glasa manje

Za vrijeme mandata još dva člana DSV-a, Ranka Pelicarića i Berislava Pavišića, u karijeri su napredovale jednome kćer, a drugome žena. Jasenka Pavišić u 30-toj godini života izabrana je za sutkinju Trgovačkog suda u Rijeci na sjednici DSV-a u studenom 2005.

Alica Pelicarić, žena DSV-ovca Ranka Pelicarića, bivšeg predsjednika Hrvatske odvjetničke komore, na istoj sjednici, istoga dana postala je sutkinja Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske, a do tada je radila na zagrebačkom trgovačkom sudu.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene