Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glas naroda o premijerovoj ostavci

Čitatelji portala Dnevnik.hr: 'Bježi sada kad je najteže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mediji su ostavci premijera Ive Sanadera posvetili pozamašan prostor tijekom 24 sata, no većina rečenog je, u najboljem slučaju špekuliranje o tome što će biti s Vladom i državom pod vodstvom buduće premijerke Jadranke Kosor te odlukom o Sanaderovom povlačenju s političke scene. O svemu tome svoje mišljenje imaju naravno i čitatelji portala Dnevnik.hr, čija razmišljanja uglavnom prate mišljenja stručnjaka izrečena u medijima.

Čak 74 posto naših čitatelja u anketi, u kojoj se od njih tražio komentar o odlasku Sanadera s mjesta premijera i iz politike, smatra kako on 'Bježi sada kad je najteže'. U toj je anketi svoj glas dalo čak 4,673 čitatelja, od kojih samo njih devet posto smatra kako će Hrvatskoj tim činom biti bolje, dok samo četiri posto smatra kako je Sanader 'sve lijepo obrazložio'. S druge strane, u anketi čitatelja o tome jesu li zadovoljni odlaskom Sanadera. Od njih 6,003, 44 posto izrazilo je zadovoljstvo Sanaderovim odlaskom, dok je njih 39 posto nezadovoljno ostavkom sad već bivšeg premijera. 17 posto čitatelja izjasnilo se kako ih jednostavno 'nije briga'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Mnogi su se, međutim, složili s ocjenom Nadana Vidoševića, kako je Sanaderov postupak neodgovoran, visokih 95 posto od ukupno 2,275. Velik broj čitatelja izbor Jadranke Kosor za novu premijerku komentirao je u anketama sa 'Bože pomozi!', odnosno njih 56 posto od ukupno 1,238, dok dodatnih 21 posto čitatelja taj izbor smatra 'katastrofom'. Istovremeno njih 67 posto od ukupno 1,851 čitatelja, smatra kako HDZ nije spreman za ženskog vođu.

>> 'Bace državu na koljena i onda fino podviju rep!'

Većina čitatelja, isto tako smatra kako se trebaju održati prijevremeni izbori, odnosno njih 1,311 od ukupno 1,748. Čitatelji su skeptični i prema utjecaju Sanaderove ostavke na odnos sa Slovenijom te njih 75 posto, od ukupno 2,096, smatra kako Sanaderova ostavka neće poboljšati međusobne odnose. Sve u svemu i čitatelji imaju poprilično crna razmišljanja o političkom kaosu koji se trenutno događa u Hrvatskoj, za koji, čini se zapravo niti ne postoji kvalitetna alternativa.

Građani, naposljetku, očito ne brinu za budućnost premijera. On, naime, ima više mogućnosti. Kako je rekao ne želi ostati u politici, što znači da u tom slučaju može ići u mirovinu. Mjesečni iznos koji će dobivati iznosit će između 16 i 19 tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene